21 iulie 2021

2055. "Ziua Aviatiei" la Ploiesti!

    Ieri, la Cercul Militar Ploiesti, pentru prima oara dupa foarte mult timp, a fost serbata Ziua Aviatiei, prin bunavoința Comandantului Garnizoanei Ploiești, dl.col.ing. Sorin Mimiliga si a personalului Cercului Militar, printr-o expozitie de fotografii de epoca a d-lui Traian Dumbraveanu de la Muzeul Casa Mureșenilor Brasov si cuvântări istorice, dar si expuneri despre invatamantul modern in scolile de aviatie militare si civile.

    Dl.col.ing.Sorin Mimiliga a deschis evenimentul felicitand aviatorii si marcand importanta evenimentului pentru acestia, dar si pentru Armata Română.
    Prelegerile istorice au fost sustinute de catre d-na prof. Ana-Maria Vizanty, fiica eroului as al aviatiei Dan Vizanty si d-nii istorici muzeografi Traian Dumbraveanu de la Casa Muresenilor si Sorin Turturică de la Muzeul Militar Ferdinand I.
    Cuvântări despre invatământul actual au avut dl. comandor Dinu Pădurariu, locțiitorul cdt. Academiei Forțelor Aeriene si dl. Ovidiu Bora, instructor la Scoala Superioara de Aviație Civilă.


     Cuvântările au fost incheiate de catre dl. Alexandru Marin, Presedinte filiala ARPIA Ploiesti, parasutist cu peste 4500 de salturi la

D-na Ana-Maria Vizanty

activ, care a prezentat un scurt istoric al aviatorilor prahoveni si a oferit din partea Asociatiei sale, diplome celor care au sustinut cu prezentari evenimentul.
     "Suntem Romania!" multumeste pentru frumoasa colaborare Comenduirii Garnizoanei si celor prezenti.
      Expozitia de fotografii de epoca va fi deschisa pana pe data de 28.08. inclusiv.

dl.Ovidiu Bora


dl.Sorin Turturica

    

dl.Traian Dumbraveanu 

Dl. comandor Dinu Padurariu









2 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Scuzati intrebarea off-topic, dar care este adresa de email a site-ului?

    La contact am gasit "suntemromania,1@gmail.com", dar nu merge din cauza virgulei. Este cumva cu punct in loc de virgula?

    Vreau sa va intreb ceva legat de o postare mai veche a dvs., de aceea intreb. Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere