06 august 2021

2061.„Lumea de sub navă” – proiect de responsabilitate socială pentru studenții și elevii militari din Constanța


Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Filiala Constanța se numără printre organizațiile care au fost declarate „Câștigători de Fond pentru Constanța” și care sunt finanțate de Lidl România, prin intermediul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Cu sprijinul micro-granturilor nerambursabile, echipa asociației va implementa programul de responsabilitate socială „Lumea de sub navă” la sediile a trei instituții de învățământ militar de marină din Constanța. 

Studenții și elevii militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor fi beneficiarii direcți ai proiectului care își propune să consolideze domeniul educației pentru mediu în rândul acestora. 

Proiectul „Lumea de sub navă” are ca obiectiv principal dezvoltarea abilităților civice ale tinerilor, prin intermediul educației non-formale, amenajării unor spații de lectură și de recreație, precum și prin cel al plantării de puieți, în perioada august-decembrie 2021. La Academia Navală, vor fi plantați 100 de puieți de glădiță, mojdrean și vișin turcesc, specii adaptate în solul dobrogean și recomandate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, va fi amenajată o mini-seră cu plante ce vor putea fi folosite la popota instituției de învățământ și la plantarea de răsaduri. La Colegiul Național Militar din Constanța, va fi construit un spațiu de lectură și de socializare în aer liber, pentru care vor fi utilizați europaleți din lemn, aranjați sub formă de băncuțe de gradină și decorați cu flori și arbuști. 

Lansarea oficială a Proiectului „Lumea de sub navă” va fi organizată marți, 10 august, ora 12.00, la Muzeul Național al Marinei Române, unde vor fi prezentate direcțiile de implementare a acestuia, în prezența partenerilor de la Forțele Navale Române, Asociația „Camarazii”, Liga Navală Română, Liga Maiștrilor Militari de Marină, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și de la cele trei instituții de învățământ de marină din Constanța. 

„Fondul pentru un viitor mai bun în Constanța” este un program de finanțare ajuns la a II-a ediție, administrat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la Constanța de Fundația Comunitară Galați.


****

Proiectele au fost selectate de un juriu format din specialişti în domenii relevante pentru direcţiile de finanţareale programului Fondului pentru un viitor mai bun în comunități”: Sergiu Sebesi, președinte Asociația CSR Nest; Cristi Iftene, profesor la Universitatea Ovidius; Alin Vintilă, consilier cabinet primar al Municipiului Constanța, un reprezentant Lidl România și Marius Geru, președintele Fundației Comunitare Galați. Jurizarea s-a bazat pe un proces de punctare individuală și dezbatere în grup, prin care au fost evaluate îndeplinirea criteriilor din Ghidul Aplicantului”, precum impactul comunitar, coerența și claritatea activităților propuse, realismul și relevanța inițiativei etc.

O cronică a programului și detalii despre inițiativele constănțene pot fi găsite pe website-ul programului (https://fondulpentruunviitormaibun.ro/), pe pagina națională de Facebook (Fondul pentru un viitor mai bun în comunități) și pe pagina locală a programului (Fondul pentru un viitor mai bun în Constanța).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu