Asociația Cultural – Educativă pentru Protejarea și Promovarea
Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric - „Suntem România”, Departamentul pentru Patrimoniul National,
Către: Consiliul Local Câmpina – Comisia nr.3 – „Amenajarea teritoriului, urbanism, ecologie și protecția mediului”
În atenția D-lui. Președinte – Valentin–Mihai Crețu
Asociația Cultural – Educativă pentru Protejarea și Promovarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric ”Suntem România” a fost legal constituită în anul 2020 și are drept scopuri protejarea și promovarea patrimoniului românesc, înființarea, organizarea și administrarea complexului cultural-educativ „Muzeul Istoriei Industriei în Spațiul Românesc”, precum aducerea în atenția publicului larg și a autorităților a unor monumente, locuri și obiective naturale, prin evenimente, reportaje și filmări.
Din presă, dar și din informațiile primite de la diferite persoane, grupuri și partide politice, cunoaștem intenția de elaborare a Planului urbanistic zonal pentru terenul din orașul Câmpina, B-dul. Culturii, nr 20.
Din cunoștințele noastre, în imediata vecinătate a acestui teren se află monumentul istoric „Casa cu Grifoni”, clădire înregistrată în Lista monumentelor istorice (cod PH-m-A-16396), ridicată în anii 1901 – 1902, de către Gheorghe Ștefănescu, originar din Câmpina.
Edificiul, ridicat pentru familia proprietarului său, a fost prima clădire iluminată electric din oraș, în subsolul său fiind montat un grup electrogen fabricat în Germania.
În opinia noastră, anunțul menționat anterior reprezintă intenția unui investitor privat de a modifica reglementările urbanistice din zonă și în mod implicit condițiile în care poate fi edificat un imobil în arealul menționat.
Tot din informațiile noastre, constatăm faptul că se dorește ridicarea unei construcții cu circa 4-5 nivele.
Considerăm inoportună edificarea unui asemenea imobil, el neîncadrându-se în normele legale în vigoare, între care le amintim pe cele instituite prin Legea 422/2001 și urmând a fi ridicat în centrul istoric al localității, zonă în care nu se pot construi clădiri cu alte regimuri de înălțime decât cele existente.
De asemenea, considerăm importun aspectul arhitectonic al viitorului imobil, el fiind complet diferit de cel al clădirilor existente în zona respectivă.
Astfel, ca urmare a celor prezentate, propunem și revizuirea Planului Urbanistic General actual și corelarea lui cu legislația în vigoare.
Cu deosebită considerație,
Ing. Daniel Anghel – Consultant Tehnic al Asociației Cultural – Educative pentru Protejarea și Promovarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric ”Suntem România”,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu