07 august 2022

2274. O aeronavă a Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea incendiului de pădure din județul Vâlcea

.

















  O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acționează, începând de astăzi, 6 august, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona montană - Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea.Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua și în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcție de situația concretă din teren.

 Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

X x x

 

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră - în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

De asemenea, au executat și trei misiuni internaționale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, și în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu