12 iulie 2023

2347.#ToțiȘtiau: Afară cu Budăi și Firea!

Declic

Atrocitățile din azilele groazei ne-au marcat pe toți în aceste zile. Mai puțin pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi, care sunt interesați doar de cum să își scape pielea. Iar dacă noi rămânem împietriți în starea de șoc și nu acționăm, ei vor reuși să rămână în Guvern.

Ca să schimbăm lucrurile, am pregătit un protest în Piața Victoriei. Te aștept și pe tine, joi, 13 iulie, de la ora 19.00, la protestul #ToțiȘtiau: Afară cu Budăi și Firea! Am pregătit un banner mare și sute de foi negre cu mesajul #ToțiȘtiau, pe care să le ridicăm în fața Guvernului. Premierul poate să îi demită, dar o va face doar dacă simte presiunea străzii. Joi ne vedem în Piața Victoriei.

Toată țara fierbe. Peste 100 de persoane fără ajutor, bătrâni sau tineri cu dizabilități, au fost umilite, batjocorite și schingiuite cu o cruzime fără margini. Le-au fost luate casele, pensiile și uneori chiar ajutorul de înmormântare, de niște oameni plătiți de stat tocmai ca să aibă grijă de ei.

De veghe la căpătâiul acestei rețele de crimă organizată par să stea tocmai miniștrii Familiei, Gabriela Firea și cel al Muncii și Protecției sociale, Marius Budăi. Acestea sunt ministerele care s-au comportat tocmai contrar numelor instituțiilor pe care le conduc. Chiar dacă cei doi miniștri nu sunt încă acuzați în dosarul instrumentat de DIICOT, nu sunt absolviți de vina de a fi știut și de a fi ascuns atrocitățile din căminele groazei.

Marius Budăi are în subordine instituțiile care verifică azilele. Iar Gabriela Firea e legată de cei din dosar prin sora ei, care coordona una dintre instituțiile cu rol de verificare, dar și prin consiliera ei și fostul șofer care controlau unul din acele azile ale groazei. Plus că toate ororile aveau loc în Voluntari, oraș condus chiar de soțul ministrei. Este clar că sunt vinovați, cel puțin moral, și trebuie să plece.

O spune o țară întreagă, dar, totuși, nu se aude până la Guvern. Premierul Marcel Ciolacu anunță măsuri de formă, concediază mici funcționari și cere ajutorul divin, când, de fapt, puterea este în propriile sale mâini. El e cel care trebuie să îi demită pe Marius Budăi și pe Gabriela Firea. Altfel, girează și el batjocura din azilele terorii.

Probabil premierul speră să scape de scandal. Așteaptă momentul când subiectul se va stinge, știind că cei doi obscuri din PSD pot să rămână în funcții dacă trec peste acest moment. Dar noi nu mai putem accepta un guvern de monștri. De aceea ieșim în stradă, joi, 13 iulie, de la ora 19:00, în Piața Victoriei, să îi strigăm lui Marcel Ciolacu să își facă treabaAfară cu Budăi și Firea! Îi vom striga atât de tare încât să îi răsune mesajul în cap și noaptea, când pune capul pe pernă să doarmă.

Ca să reușim, te așteptăm și pe tine joi, 13 iulie, de la ora 19:00, în Piața Victoriei. Vino să fii vocea celor din căminele groazei, care nu se pot apăra singuri. Pregătim 500 de foi negre, cu mesajul #ToțiȘtiau, și un banner mare cu mesajul pentru premier: Afară cu Budăi și Firea! #Niștemonștri #ToțiȘtiau!
Te așteptăm să ridici și tu una din cele 500 de foi negre, în solidaritate cu victimele din căminele groazei și să strigi alături de noi „Afară cu Budăi și Firea!”

Doar așa, dacă vom umple piața de oameni, Marcel Ciolacu va înțelege că nu se poate preface că e în regulă ca Marius Budăi și Gabriela Firea să rămână în Guvernul său. E la început de mandat ca premier, iar o criză ca asta, nerezolvată corect, îl poate costa întreaga carieră politică.

Cu cât vom fi mai mulți, cu atât presa va prelua subiectul și va vorbi despre asta. Vom putea, apoi, cu fotografiile de la eveniment, să promovăm pe rețelele sociale petiția prin care cerem demiterea celor doi miniștri. Așa, presiunea va crește constant.

Notează-ți în calendar data de 13 iulie, joi, ora 19:00. Ne vedem în Piața Victoriei. Apasă pe butonul de mai jos și apoi înscrie-te la eveniment. Dacă nu ești din București, susține protestul cu o donație pe care o vom folosi pentru materialele de protest. Sau gândește-te bine dacă această cauză nu merită totuși o deplasare în capitală.

Ne vedem joi în Piața Victoriei,
Cătălina, Ana, Anduța, Antoniu, Denisa, Dan, Lumi, Miky, Olga, Roxana, Silvia și Tudor

PS: Zilele trecute am deschis televizorul și am dat de Gabriela Firea, în direct într-o emisiune. Răcnea cât o țineau plămânii că se dorește scoaterea ei din politică. De parcă o mână magică ar fi maltratat acei bătrâni, i-ar fi pus în orașul condus de soțul ei, în azilul controlat tocmai de consiliera și șoferul său. O astfel de atitudine arată lipsa de empatie și monstruozitatea de care poate da dovadă un om care conduce tocmai Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Vino și tu, joi, 13 iulie, de la ora 19.00, în piața Victoriei, să cerem demiterea Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi din Guvern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu