07 februarie 2024

2397. POZA lunii: Vrem ce ni se ofera? ASCOD la BSDA

La BSDA 2022 chiar nu m-a impresionat absolut nimic in mod deosebit, dar cum se punea problema ardenta a achizitiei de blindate usoare, transportoare senilate si chiar o parte amfibii, am mers sa vedem si sa pozam ce se ofera direct in piata doritoare.

  Personal, nu recomand acest gen de blindat pe care l-am pozat si, daca e sa fie ceva din aceasta clasa, cu acelasi scop, prefer sa fie dezvoltat pe vechea si reusita idee BMP-1/MLI Jder, desigur cu un sasiu pe masura unui tun echivalent. Poate ceva model vechiul Rafael, dar mult mai fiabil si mai in curs cu vremurile.
  Zau, chiar nu ma atrage,nici tehnic, nici operational. Poate si pentru ca la scoala m-au invatat ca suprafetele perfect drepte la blindate sunt cele mai sensibile la proiectile si prost alese in constructia lor.
  Alex Stoian.

The ASCOD (Austrian Spanish Cooperation Development)
 armoured fighting vehicle family is the product of a cooperation agreement between Austrian Steyr-Daimler-Puch AG and Spanish General Dynamics Santa Bárbara SistemasBoth companies are now divisions of a unit of General Dynamics. The ASCOD family includes the LT 105 light tank equipped with a 105 mm gun, a surface-to-air missile launcher, an anti-tank guided missile launcher, mortar carrier, R&R vehicle, command-and-control vehicle, ambulance, artillery observer, and the AIFV model.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu