09 aprilie 2013

033. Tu ce te faci cand vei fi mare?- zilele "scoala altfel" la pompierii ploiesteni.



   Dupa cum v-am anuntat zilele trecute , la I.S.U. Ploiesti a avut loc un eveniment in participare cu Ministerul educatiei.Articolul respectiv este AICI.
   Evenimentul a fost monitorizat,fotografiat si mai ales filmat de catre Ana Maria ( LuneBleue) care si-a petrecut toata ziua printre copii si pompieri.
   Dati pagina si aflati mai multe.







1 aprilie 2013, ora 10:00.
O zi însorită, o zi de primăvară veritabilă, cum nimeni nu se aştepta. Copiii de toate vârstele, de la grădiniţă până la ultima clasă de liceu, încep o săptămână de şcoală specială, diferită de cele obişnuite, cu lecţii de învăţat, teme de efectuat, testări, ascultări, note… o săptămână în care părăsesc bancile, lasă caietele şi cărţile acasă, şi pleacă. Unde? În vizită. Muzee, instituţii, obiective turistice, toate sunt luate cu asalt de grupuri gălăgioase, vesele şi curioase, de copii cu rucsacurile pline de întrebări, comentarii şi voie bună. Copiii văd, cercetează, întreabă, află, lucruri pe care manualele nu le spun, programele şcolare le omit, sălile de clasă nu le oferă. Este ocazia de a vedea şi altceva, mai mult decât pot vedea în emisiunile de la televizor sau în căutările lor pe Youtube. Şi poate, unii dintre ei, descoperă chiar răspunsul la întrebarea la care, fiecare dintre ei, va trebui să (-şi) răspundă, mai devreme sau mai târziu: “Tu ce te faci, când vei fi mare?”

Continuarea si desigur si filmul,sunt pe Resboiu.ro, AICI




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu