01 august 2013

170.MARINARII MILITARI AU REVENIT PE MUNTELE ATHOS DUPÃ 80 DE ANI,

UN MARE EVENIMENT LEGAT DE TRADITIILE MARINEI MILITARE ROMANE a avut loc zilele acestea, semn ca spiritualitatea si apararea tarii sunt si vor fi intotdeauna impletite cu respectul pentru traditiile poporului din care face parte.

- nemotoujours - 

  Marsul de instructie al Navei Scoalã Mircea din aceastã perioadã a cuprins si o escalã la Muntele Athos.
  Legãtura dintre marinarii militari si comunitatea monahalã de pe Muntele Sfânt dateazã din anul 1923, când elevii scolilor de marinã de atunci au fãcut prima escalã, într-un voiaj de studii, iar ultima vizitã la aceste mãnãstiri a avut loc în anul 1933.
  Delegatia marinarilor militari, care a cuprins aproximativ 90 de persoane,a adus pe Sfântul Munte Athos în Arsanaua Prodromul spre sfintire, în urmã
cu câteva zile, copia icoanei Prodromita, pictatã la Bucuresti pentru biserica ce se construieste, în prezent, în curtea Statului Major al Fortelor Navale.
  Originalul icoanei fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului "Prodormita" a ajuns tot pe calea apelor, de la Iasi la schitul românesc Prodromul de pe Muntele Athos, în urmã cu 150 de ani.
  Cadetii au putut vizita, în cele câteva zile ale escalei, Mãnãstirile Marea Lavrã, Iviru, Vatoped, Schitul Sf. Andrei si Pestera Sfântului Atanasie. O delegatie condusã de contraamiralul de flotilã dr. Corneliu
Bocai, comandantul marsului si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost primitã la Careia, capitala administrativã a Sfântului Munte, de conducerea Muntelui Athos, într-o întâlnire ineditã si
emotionantã.


DATI PAGINA


 Prin bunavointa Marinei militare am primit spre editare si publicare imagini filmate in timpul acestui eveniment, asa ca va invitam sa urmariti 5 minute o frantura de istorie nerazboinica, pasnica, plina de frumusetea faimosului munte Athos.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu