17 octombrie 2013

278.D'ale romanilor: ABSOLUT IMPOSIBIL !!! O schita umoristica din anii '70 care nu pot crede cum de a scapat de cenzura Securitatii !

   Pe vremile cica apuse, frica de cenzura si mai ales de Securitate - serviciul care da de pamant cu cei care nu erau de acord cu sistemul, printre alte responsabilitati -  faceau astfel incat sa nu treaca de ei nimic din ce ar putea supara pe cei care faureau viata luminoasa si fericita a poporului , deci discutii cu privire la "a pleca in afara"- considerand tari capitaliste - nu puteau apare nicaieri in ziare, reviste, radio sau televiziuni, decat daca se refereau la schimburi de experienta, turism ori evenimente culturale sau sportive, nicicum ca  - VAI DOAMNE !!! - cineva s-ar duce "acolo" ca sa traiasca mai bine, astfel fiind  un subiect tabu !
  In aceasta schita umoristica, nu inteleg cum se poate deschide - fara perdea ! - un dialog socant de provocator cu acest subiect, realizat printr-o  intorsatura de situatii amuzante, dar ramanand cu adevarat istoric datorita replicilor imposibil de insinuante !
  Hai dati pagina sa vedeti sceneta si sa va amuzati, replica finala fiind incredibila pentru acele vremuri ! 

     "-Fii sincer, te mai intorci?
      -Nu !
      -La revedere !"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu