13 ianuarie 2014

375.Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac. Artefacte de os şi corn


Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Muzeul Judeţean Satu Mare vă invită miercuri, 15 ianuarie 2014, ora 14:00, la vernisajul expoziţiei „Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac. Artefacte de os şi corn”.


Expoziţia, realizată în colaborare cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane – Deva, Muzeul „Castelul Corvinilor” – Hunedoara şi Muzeul de Istorie Sighişoara, este un proiect inedit, ce are ca teme prezentarea, pe de o parte, a unor splendide obiecte realizate din materiale dure de provenienţă animalieră şi, pe de altă parte, a modului de prelucrare şi procurare a acestora.
 
 DA PAGINA !


 Principalul mod de procurare a coarnelor şi oaselor era vânătoarea, activitate ce se prezintă ca un subiect fascinant care ne permite sondarea laturii casnice şi spirituale a civilizaţiei dacice. Subiectul vânătorii în Regatul Dac se numără printre acele teme care au fost mai puţin abordate de către specialişti şi de către iubitorii de istorie. În cadrul expoziţiei sunt parcurse mai multe secvenţe ale acestui subiect, legate de modul în care se vâna, cu ce arme, ce fel de animale erau preferate şi de ce erau acestea vânate. Sunt prezentate şi tehnicile antice utilizate la vânătoare şi este schiţată imaginea idilică a cavalerului vânător dac, aşa cum îl vedea poporul său în urmă cu 2.000 de ani.

Va aşteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu