16 aprilie 2014

505.Da' otraviti-o odata !!! Episodul ultim? AM INVINS ???

 Doua noi sentinte blocheaza avizarea proiectului RMGC!

    Sa fie inceputul sfarsitului ???
    Am invins rechinii de la RMGC?
    Am salvat Patlageaua Montana?
    A cedat guvernul?
    Justitia chiar este o putere independenta in stat???
    Zau, nu-mi vine sa cred si mai mult ca sigur nici dvs.,dar se pare ca salbaticul capitalism al Gabriel Resources si tradarea politicienilor au inceput sa-si rupa coltii !
    Sa credem ca si articolele noastre au avut acolo,o farama de efect, ce sa mai spun de zbaterea prin cabinete si de pe strazi a poporenilor?
    Pai dati pagina ca sa vedeti:

CITAT:

  Instanţele de judecată din România au pronunţat pe 15 aprilie a.c.două sentinţe deosebit de importante pentru Roşia Montană. Prima se referă la
anularea avizului de mediu pentru Planul de urbanism zonal modificat (PUZ) pentru zona de dezvoltare industrială a Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Cea de-a doua respinge recursul înaintat de compania minieră privind suspendarea descărcării de sarcină arheologică a masivului Cârnic.
  Cele două sentinţe reprezintă o piedică seminificativă în calea planurilor RMGC de exploatare cu cianuri a zăcământului de la Roşia Montană. Ambele verdicte au impact asupra validităţii unor acte administrative obligatorii pentru RMGC în vederea obţinerii acordului de mediu. Practic în aceeaşi zi,
demersurile de avizare, cu o vechime de peste 8 ani, au fost anulate, iar instanţele au certificat condiţiile de nelegalitate în care au fost emise aceste acte.

  Curtea de Apel Suceava a soluţionat definitiv suspendarea certificatului de sarcină arheologică nr. 9/2011 a masivului Cârnic. Este cel de-al doilea certificat obţinut de RMGC pentru descărcarea de sarcină arhelogică a acestui masiv şi contestat în justiţie de Alburnus Maior. Hotărârea privind suspendarea are efecte imediate, aceasta urmând să fie validă până la judecarea acţiunii de anulare a aceluiaşi certificat de către Tribunalul Buzău. Perioada estimată pentru soluționarea sa irevocabilă este de 2 ani. Avizul anterior a fost anulat de Curtea de Apel Brasov in 2007.

  Masivul Cârnic de la Roșia Montană găzduiește cea mai extinsă și mai bine conservată rețea de galerii miniere de epoca romană, medievală precum și modernă din Europa și este protejat conform legislației românești în vigoare (Legea 5/2000 și Legea 422/2001), fiind clasat ca monument istoric de interes național [2]. Conform experților britanici [3], masivul Cârnic adăposteşte „cel mai însemnat sistem de minerit roman descoperit până acum în vechiul Imperiu”.

„Instanţa a constatat aparenta nelegalitate a certificatului de descărcare de sarcină arheologică considerând în mod irevocabil că reprezintă un prejudiciu iminent pentru patrimoniul cultural de la Roşia Montană. Este, fără îndoială o victorie impoartantă în oprirea proiectului minier”,

   a declarat  Av. Dr. Marius Liviu Harosa, care reprezintă asociațiile reclamante în cauză.

   În aceeaşi zi, Tribunalul Covasna a anulat decizia Agenției Regionale de Protecția Mediului (ARPM) Sibiu de emitere a unui aviz de mediu favorabil RMGC. Avizul era aferent Planului de urbanism zonal modificat (PUZ) pentru zona de dezvoltare industrială a RMGC şi reprezenta un act obligatoriu în continuarea procedurii de evaluare a impactului de mediu. Asociaţiile reclamante au arătat în principal că decizia de a emite avizul de mediu desconsidera grav statutul de protecţie a monumentelor naturale şi istorice din Roşia Montană.

„Este o dublă victorie pentru Roşia Montană. Cele două sentinţe arată incapacitatea companiei miniere de a dezvolta un proiect minier legal în România. Instanţele de judecată recunosc ilegalitate după ilegalitate şi complicitatea autorităţilor române in detrimentul nostru, al comunităţii locale”

 a comentat Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.

Note:
[1] In Lista Monumentelor Istorice reactualizata, aprobata prin Prin Ordinul nr. 2.361/2010, la nr. crt. 146 se regasesc listate „galeriile din Masivul Carnic”, sat Rosia Montana, Comuna Rosia Montana, avand Cod AB-I-s-A-20329, datare epoca romana, medievala, moderna.
[2] Andrew Wilson (Universitatea Oxford), David Mattingly (Universitatea Leicester) și Mike Dawson (CgMS)

Si de la noi (Suntem Romania !):
BRAVO ALBURNUS MAIOR !
BRAVO CELOR CARE NU RENUNTA SA APERE AVEREA COPIILOR NOSTRI !

Nota (noastra) de ultima ora:

RMGC a inceput sa concedieze "minerii de parada" pe care ne obisnuisem sa-i tot vedem la proteste si prin reportaje, cei in salopete "spilcuite" si cu gura mare.
Ne pare rau sa aflam ca nu mai au locuri de munca, dar cat timp au mancat din palma RMGC nici in spate nu i-a durut sa faca vre-un curs de recalificare sau sa-si caute un loc de munca-ori sa-l creeze-cum alti 100.ooo de moti (ei cu neveste si copii) au realizat de atatia ani in care li s-au inchis toate minele ,fara sa faca pact cu diavolul si sa se vaite pe bani buni pe la televiziuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu