6 aprilie 2016

991.Comunicat al MApN cu privire la dosarul nr. 919/2/2015, având ca obiect anularea Hotărârii nr.365 din 22.01.2015 pronunțată de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

MINISTERUL APĂRĂRII 

NAŢIONALE

 

Direcţia Informare şi 

                                                           Relaţii Publice
Nr. 97/5 aprilie 2016Precizări

Referitor la dosarul nr. 919/2/2015, având ca obiect anularea Hotărârii nr.365 din 22.01.2015 pronunțată de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Secția presă a M.Ap.N. face următoarele precizări:

Încă din anul 2014, a fost declanşată o analiză internă, prin consultarea consilierului ministrului apărării naţionale pe probleme de gen şi a structurilor responsabile, pentru a stabili cele mai bune modalităţi de acces pe arme şi specialităţi, indiferent de gen, cu respectarea unor standarde unice riguroase, cu luarea în considerare a cerinţelor operative ale unităţilor de luptă din Armata României.
Ministerul Apărării Naţionale a luat act de Hotărârea nr.1090 din 01 aprilie 2016 pronunțată de Curtea de Apel București şi aşteaptă motivarea instanţei. În funcție şi de hotărârea definitivă a acesteia, M.Ap.N. va ajusta normele de recrutare şi baremele de selecţie în armată.
Eliminarea oricărei măsuri de nejustificată diferenţiere în funcţie de gen este un proces pe care Armata României e decisă să-l parcurgă.
* * *
Efectivul de personal feminin din M.Ap.N. este de 17 la sută, peste 5 la sută fiind personal militar.
Principalele arme și specialități cu o pondere mai mare de personal feminin sunt în domeniul medicinei militară, logisticii, comunicațiilor și informaticii, aviației, financiar-contabil, infanteriei, marinei și rachetelor și artileriei antiaeriane.
Referitor la participarea la misiuni în teatrele de operații și misiuni individuale în afara teritoriului național, în prezent aproximativ 40 de militari femei sunt în misiuni NATO, ONU și UE în Afganistan, Balcani, R.D. Congo, Coasta de Fildeș și Georgia.
Secția presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu