1 iunie 2016

1022.Seara de film: "Misiunea spatiala Delta - Mission Spatiale Delta" varianta in limba franceza

.
.
     A fost de fapt un serial de animatie romanesc, SF, al anilor '80.
     Nu a aparut la televizor, ci ca episoade in cinema ,la matineu, sau sub forma acestui film.
     A fost reusit, nu neaparat ca realizare tehnica, mai mult ca scenariu si subiect  si chiar ca inovatie tehnica, design futurist.
     S-a exportat cu succes un mai multe tari, eu stiind ca ezista in mod sigur in engleza si franceza, dar mai mult...nu am certitudini si atunci tac.
.
     Mentionez faptul ca muzica-deosebit de buna-este realizata de catre Rodion G.A., promotor al muzicii electronice in Romania, deosebit de inventiv si original, pe care am avut marea sansa sa-l cunosc acum cativa ani la un festival de film unde "a dat" un recital de 2 ore, din muzica sa, pe ...benzi de magnetofon! Matritele ORIGINALE ale pieselor sale inca de la inceput.

     Dupa cautari indelungate am gasit si filmul - acesta, desigur- dar uite ca in limba francilor!
     Si o fi cum o fi nostalgia, dar eu va recomand sa-l vedeti pentru ca SIGUR o sa va placa!

     DA PAGINA!
DIN DRAGA NOASTRA WIKI citire:

"   Protagoniștii lungmetrajului „Misiunea spațială Delta” au fost desenați de către Călin Cazan în colaborare cu Mircea Toia. 
   Filmul reprezintă primul (desen animat de ) lungmetraj S.F. produs în România, o continuare a serialului omonim realizat de echipa lui Victor Antonescu. 

    Proiectul Delta a fost conceput pentru a stabili un dialog între civilizațiile intergalactice. La bordul navei a fost admisă și o ziaristă extraterestră. Curând, ea și căpitanul observă că supercreierul ce controla nava poate să acționeze neprogramat. În final, își dau seama că acest fapt se datorează frumuseții jurnalistei, care devine astfel victima nemilosului creier. "

2 comentarii:

 1. Muzica deosebită, așa cum scrie și pe generic (la 1.15), este realizată de Călin Ioachimescu. Vă rog să faceți modificările de rigoare. Sunt unul dintre realizatori și mi se pare un act de piraterie să te împăunezi cu munca altuia.
  Să nu uit, a apărut și la televizor, ca serial, Duminica dimineață la o emisiune pentru copii.
  La serialul omonim au lucrat: Victor Antonescu, Laurentiu Sîrbu, Mircea Toia, Călin Cazan, Constantin Păun, Mihai Șurubaru. DIntre episoadele realizate, au fost alese cele ale echipei Mircea Toia - Călin Cazan pentru a continua serialul și a realiza lungmetrajul. Vă rog să faceți corecturile de rigoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuia sa specific un fapt:da, apare astfel pe generic, dar in site-urile de specialitate este mentionat Rodion GA si din cate mi s-a spus, el ar fi facut muzica SERIALULUI!
   Pana am o lamurire clara cu dovezi, nu se schimba nimic!
   Si nimeni nu s-a impaunat cu meritele altuia!
   Eu cu Rodion nu am discutat despre acest desen animat si nu mi-a spus daca si cum a ajuns el sa faca muzica.Din nefericire am pierdut legatura, pt ca l-as intreba.
   Cu respect, repet:pana nu am informatia din sursa sigura - pt ca nu va cunosc daca sunteti cine spuneti ca sunteti- nu modific nimic.
   Printre altele:serialul a fost difuzat pb dupa 90 la TV.

   Ștergere