17 noiembrie 2017

1262.Hai la carte, hai la "Salonul de carte juridica, politista si civica al M.A.I. editia a XXI a"

2
   Editura M.A.I. organizeaza in perioada 15- 18 noiembrie 2017 "Salonul de carte juridica , politista si civica al M.A.I.  editia a XXI a" unde standurile pline de carti asteapta lumea sa le viziteze si poate chiar sa le si  i-a acasa ( chiar merita sa impodobesti biblioteca cu ele )

   Aici gasesti carti scrise de cei care au trait pe pielea lor viata in armata romana, politie, pompieri si care povestesc ceea ce noi nu avem ocazia sa vedem la tv, iar care pe internet cu slabe sanse am gasi. Dar si parti din istoria tarii noastre, pe care nu le gasim in  cartile de istorie . Plus de unde inveti mai bine istoria, din manuale,sau direct de la cei care au vazut cu ochii lor cum s-a scris istoria?(2) si ca sa citez titul uneia dintre cartile intalnite la salon"Bunicii nostri,eroii nostri"(3)
3
4


  Dar targul nu se opreste doar aici, mai avem si standul protectiei civile, care ne asteapta sa ne vorbesca despre cutremure si sa ne informeze mai bine ce sa facem, despre incendii , despre pericolele focului atunci cand lasam copii nesupravegheati sau singuri acasa, violenta si multe altele (4)(6)

DA PAGINA!



5
6
   La salon insa se gasesc carti si din alte domenii, ba de sanatate, ba de dezvoltare personala, chiar si pentru cei mici se gasesc carti, carti de criminalistica (si sa fiu sincer aceste carti mi-au placut cel mai mult, abia am reusit sa ma desprind de stand) ce mai: multe informatii cuprinse intre file de carte(6) (9)


  Si un lucru important: ai ocazia sa intalnesti si scriitori, sa ii auzi pe viu, sa cunosti persoana care a scris (poate chiar si un autograf). Personal am stat sa ascult pe unul dintre acesti scriitori, si modul in care a scris cartea, sau mai bine spus cartiile, mi-a placut foarte mult. Si  anume: in cartile lui a prezentat mult din arhive, din acte, a prezentat cu punct si virgula izvoarele istorice , astfel incat sa ne  lase noua mai mult loc de gandire , decat sa mergem pe mana unui expert si a prelua direct opinia lui (7)

*Victor Ilie* (Fulgerica)
7
8
9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu