28 ianuarie 2020

1864. Mai sunt doar cateva zile si PIERDEM!

COLEGII DE LA DECLIC au nevoie de suport!
Suntem într-o cursă contra-cronometru pentru salvarea patrimoniului din Roșia Montană. Dacă până pe 1 februarie Guvernul Orban nu notifică UNESCO, ratăm șansa înscrierii în patrimoniul mondial. Așa că am pregătit un mesaj percutant pentru Ludovic Orban: “Ne trădezi sau semnezi pentru Roșia Montană în UNESCO?” Contribui și tu ca să punem această întrebare pe afișajul de pe Magazinul Cocor, din centrul Bucureștiului?


Trebuie să recunosc că îți scriu acest email cu destul de multă încordare. Sunt foarte supărată și aproape că îmi tremură degetele pe tastatură. Nu-mi vine să cred că Ludovic Orban se pregătește să trădeze Roșia Montană, așa cum a făcut-o în 2018 guvernul Dăncilă.

În urmă cu doar câteva luni, Ludovic Orban a inclus de bunăvoie în programul său de guvernare înscrierea Roșiei Montane în UNESCO. Presa a scris din plin despre această asumare, iar ministrul culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat numeroase măsuri de salvare a patrimoniului.

Timpul a trecut și nicio măsură nu a fost luată. Dar adevăratul test pentru sinceritatea lui Ludovic Orban a venit doar acum, cu câteva zile înainte de 1 februarie. Acesta este termenul până la care guvernul său ar trebui să trimită către UNESCO o scrisoare pentru reluarea procedurii de includere a Roșiei Montane. 

Doar că în ultimele zile a devenit tot mai evident că promisiunile au fost doar vorbe în vânt. 13 000 de membri Declic i-am scris lui Ludovic Orban și i-am cerut să deblocheze dosarul Roșia Montană. Premierul ne-a sunat însă în weekend și ne-a mărturisit că... se mai gândește.

Prim-ministrul se pregătește să-și trădeze propriile promisiuni și programul de guvernare, lăsând patrimoniul Roșiei Montane să se prăbușească. Dacă va face acest lucru, vom avea confirmarea clară că Ludovic Orban va renunța pe viitor și la alte angajamente asumate. 

Așa că acum e momentul să-i spunem, cu voce tare, că nu-i vom ierta declarațiile amăgitoare și nu-i vom uita trădarea. Că schimbarea se demonstrează prin fapte concrete și nu prin promisiuni electorale. 

Pentru a ne asigura de cea mai bună vizibilitate, am rezervat cel mai mare panou publicitar din București. Cu ajutorul tău, vrem să rulăm mesajul de mai jos pe imensele ecrane de pe magazinul Cocor. Vrem să știe o lume întreagă că o promisiune dată nu poate fi întoarsă fără grave consecințe. Și mai ales, că încălcarea cuvântului dat nu poate fi iertată când te numești Ludovic Orban și când ai promis unei țări întregi schimbare.
.


Doar că, pentru a promova mesajul nostru în punctul zero al capitalei, avem nevoie de 15.000 de leiMesajul nostru a început să ruleze marți dimineața, dar până la finalul săptămânii va trebui să achităm factura. Dacă nu strângem banii în 24 de ore, va trebui să oprim reclama. Dacă contribui și tu cu prețul unui bilet de cinema, vom putea acoperi costurile mesajului văzut de mii și mii de oameni. Printre aceștia, se vor număra poate chiar prim-ministrul Ludovic Orban sau poate colegii săi, miniștri aflați în drum spre birou.
Contribui și tu pentru a-l determina pe Ludovic Orban să-și respecte promisiunea?
Da, contribui și eu
Ţinem munţii în loc. Roşia Montană rezistă prin cultură

PS1: În paralel, vom promova mesajul nostru și prin bannere animate pe G4MediaContribui și tu cu o donație cât de mică pentru ca mesajul să ajungă la Ludovic Orban până pe 1 februarie?

PS2: Casele de excepție ale Roșiei Montane continuă să se prăbușească. O mare parte din clădirile istorice sunt deținute de compania minieră și sunt la un pas de colaps. Zilele trecute, una din aceste clădiri a ars. Multe altele au rămas fără acoperiș. Nici Muzeul Mineritului, care aparține statului român, nu e într-o stare mai bună. Zidul și acoperișul care adăposteau monumente romane în incinta muzeului s-au surpat în această toamnă. Salvarea patrimoniului cultural de la Roșia Montană nu mai poate aștepta. Contribuie și tu pentru a-l convinge pe Ludovic Orban să acționeze.

 


Schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi. La fel și dezvoltarea platformei independente declic.ro. Nu acceptăm sprijin financiar din partea companiilor sau a altor entități ce doresc să influențeze misiunea și valorile noastre.
Sprijinul financiar, oricât de mic, din partea membrilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument al participării publice a cetățeanului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu