01 februarie 2020

1865.Referitor la articolul intitulat „STS, ne lăsați și pe noi să trăim? Dovezile că platforma România Curată este atacată de instituțiile statului”


SERVICIUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE
Biroul de presă
Email: presa@sts.ro
Telefon: 021.202.21.41
www.sts.ro
31.01.2020

PRECIZARE DE PRESĂ


Referitor la articolul intitulat „STS, ne lăsați și pe noi să trăim? Dovezile că platforma România Curată este atacată de instituțiile statului” postat pe site-ul www.romaniacurata.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări:
Serviciul de Telecomunicații Speciale nu monitorizează traficul de date al site-urilor web și nu derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de știri.
IP-ul public 213.177.17.110 face parte din clasa de adrese IP gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și este alocat spre utilizare agenției naționale de presă, cu statut de instituție publică.
Din punct de vedere tehnic, datele prezentate (73 de accesări într-o lună) în legătură cu IP-ul menționat  nu sunt tipice unui atac informatic de tip DDoS, ci mai degrabă unei navigări normale a site-ului la care se face referire.
În cazul serviciilor de internet furnizate, potrivit legii, de STS beneficiarilor săi, instituția noastră asigură infrastructura tehnică și alocă adrese IP, cu precizarea că stațiile de lucru aparțin doar acelor beneficiari și sunt operate în regim propriu de către fiecare dintre aceștia.

Biroul de Presă al STS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu