30 iunie 2020

1914.Transnistria produce elicoptere de contrabanda???????

Chiar nu-mi vine sa cred!!!
Produci si exporti "la negru" elicoptere???
Este mai mult de laudat asa ceva!
Si noi nici oficial nu reusim...
Zau daca nu i-as felicita pe baietii acestia, pacat ca nu sunt nominalizati in articol!


Elicoptere produse clandestin în Republica Moldova urmau să ajungă ilegal în spațiul CSI // Cum funcționa schema

Cornelia Cozonac
30/06/2020
PG
Cel puțin zece elicoptere, produse clandestin în Republica Moldova, urmau să ajungă pe căi ilegale în țările din spațiul CSI. Procurorii din cadrul PCCOCS de comun cu Inspectoratul Național de Investigații au documentat, pe parcursul mai multor luni, activitatea ilegală a unui grup de persoane bine organizat, specializat în producerea elicopterelor. Grupul era condus de persoane domiciliate în stânga Nistrului, regiune aflată sub controlul regimului secesionist de la Tiraspol. 
Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere „Ka 26” erau produse în condiții clandestine, într-o localuitate din raionul Criuleni. Procurorii și polițiștii au discins marți la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru și la domiciliile persoanelor implicate în rețea, pentru acumularea probatoriului necesar.
Procuratura generală precizează într-un comunicat că pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane. 
Perchezițiile descinse marți au constatat că la moment, pe liniile de producere sunt peste zece elicoptere, aflate la diferite etape de finalizare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.
Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la trei la zece ani închisoare.
Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat anterior o anchetă jurnalistică în care deconspirase o scheme de producere, al o uzină din Tighina, a unor piese pentru elicoptere de luptă, care erau exportate în Federația Rusă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu