24 mai 2022

2247. Rafinaria ramane in picioare! Inca o victorie, deci mergem mai departe (Ep.29)

.

  Ieri, reprezentatul "Suntem Romania!" a avut onoarea de a sustine (
langa doamna avocat a D.J.C. Ph.) respingerea recursului Ecogen Power impotriva Ministerului Culturii si DJC Prahova, recurs solicitat pentru admiterea suspendarii procedurii de clasare ca Monument  Istoric a  fostei rafinarii "Steaua Romana!" Campina, sedinta fiind tinuta la Curtea de Apel Brasov:

23.05.2022
Ora estimata: 9:00
Complet: Recurs C3.
Tip solutie: Menţine hotărârea atacata
Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Societatea ECOGEN POWER SRL Câmpina împotriva sentinţei civile nr. 46/17.01.2022 a Tribunalului Prahova – secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal, pe care o menţine. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul intimatelor Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova şi Ministerul Culturii, cererea formulată de intervenienta Asociaţia Cultural-Educativă pentru Protejarea Patrimoniului Tehnic, Ştiinţific şi Istoric ("Suntem Romania!", nota redactiei). Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art.402 din Codul de procedură civilă, azi data de 23 mai 2022.
Document: Hotarâre  340/2022  23.05.2022

  Desi proprietara rafinariei "Steaua Romana" Campina a cerut mutarea procesului la Brasov (poate de frica unui biet ONG ???), nici acolo instanta nu i-a dat dreptate si recursul a fost respins, astfel incat procedura de clasare in Lista Monumentelor Istorice a fostei rafinarii "Steaua Romana" merge nestingherita inainte, protejand-o de la distrugere.
   Desigur, avocatii proprietarei prevazusera ca o sa se piarda acest proces, de aceea au avut grija ca preventiv, in data de 27.04.2022 sa mai faca o chemare in judecata, dar de data aceasta pentru anularea inceperii procedurii  de clasare !!!
Nr. unic (nr. format vechi) :1744/105/2022
Data inregistrarii27.04.2022
Data ultimei modificari:11.05.2022
Sectie:Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:anulare act administrativ
Stadiu procesual:Fond

.

Părţi

NumeCalitate parte
ECOGEN POWER SRLReclamant
DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU CULTURĂ PRAHOVAPârât


   Reprezentantii proprietarei Ecogen Power declara ritos peste tot unde pot, public, faptul ca nu exista motive pentru clasarea rafinariei, dar, desi par foarte siguri de aceasta, insista in a nu ajuta la cercetarea stiintifica a obiectivului si a obstructiona procedura provocand si mentinand o stare conflictuala nesanatoasa cu institutiile abilitate. Oare de ce, daca totul este asa cum sustin dansii?
   Daca au dreptate, de ce nu ajuta Directia de Cultura Prahova sa faca o cercetare serioasa pentru a stabili cat mai rapid daca rafinaria este ori nu un adevarat monument istoric, dupa cum sustine Asociatia noastra, pe baza documentelor de epoca si a elementelor existente in perimetrul acesteia?
    Atacul continuu prin procese inutile, fara rezultat, nu poate obstructiona o procedura de cercetare, iar refuzul accesului cercetatorilor in perimetrul rafinariei a devenit deja suspect. Nici acest refuz nu poate fi mentinut la infinit, deoarece au mai fost cazuri in care proprietarii au actionat astfel si legea i-a obligat sa permita cercetarea.
    Se pare ca cineva, undeva, in aceasta combinatie, crede ca poate interpreta si chiar folosi legile Statului Roman doar cum ii convine lui si alor sai. Dar recomandam sa revada istoricul clasarilor de monumente chiar industriale, inclusiv al Rosiei Montana si sa nu mai arunce inutil  banii la case de avocatura care nu-l sfatuiesc bine.
    "Suntem Romania!" merge inainte, atat cu documentarea dosarului de clasare cat si cu distractia oferita de proprietar prin salile de tribunal. Excursia judiciara la Brasov a fost deosebit de frumoasa, o vreme superba si apoi intalnirile cu sustinatori si membrii locali ai Asociatiei noastre au facut-o si mai placuta.
 
"Nemo"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu