29 iunie 2015

848.Vointa poporului (ASA SA FIE???)

Decenu al nostru se pare ca a gasit motivul real al supararii Europei pe Grecia...
Si este foarte plauzibil !
Ia cititi:
Dupa anuntarea organizarii unui referendum de catre guvernul grec, pentru a cere acordul poporului pentru o decizie care considera ca-l depaseste, partenerii europeni au decis sa nu mai prelungeasca acordul: "Daca Guvernul de la Atena va merge in continuare pe drumul pe care a pornit vineri seara (cand premierul Tsipras a anuntat organizarea unui referendum cu privire la acordul cu creditorii, n.red.), atunci acordul nu se va prelungi. In rest, zilele urmatoare pot aduce orice alte optiuni. Insa atunci cand grecii au facut acest anunt ferm, a trebuit sa le raspundem la fel de ferm", a mai spus liderul Eurogrupului." sursa aici.
DA PAGINA! 

   Deci nu e bine sa intrebi poporul in privinta unor decizii destul de grele. Oficial discutia despre austeritate se poarta in jurul micsorarii pensiilor grecilor, insa eu cred ca motivul asta e doar un paravan ce ascunde adevarata miza din Grecia. Da, oficial, daca statul nu mai are bani sa plateasca salariile si pensiile, inseamna ca da faliment, insa orice guvern are dreptul si chiar obligatia de a intreba poporul inainte de a lua o decizie atat de importanta, mai ales ca actualul guvern a fost votat tocmai pentru a nu accepta politica de austeritate impusa de creditori.
   Ce interes ar avea creditorii Greciei ca populatia Greciei sa traiasca mai rau? Aparent, nici una, doar ca astfel considera creditorii ca Grecia poate sa-si plateasca datoriile. Daca rezultatul referendumului este in favoarea austeritatii, supararea europenilor devine inutila. De unde stiu ministrii de finante europeni care va fi rezultatul referendumului? Si cum se pot opune unei masuri specifice democratiei? Ce vor sa faca, sa compromita guvernul elen in ochii propriului popor, fortandu-l sa ia decizii nepopulare?
   De aceea eu cred ca miza austeritatii trebuie sa fie una mult mai mare. Este vorba despre privatizarea utilitatilor Greciei, cum ar fi companiile de distributie a apei, energiei etc. Daca detii utilitatile unei populatii, daca tu esti cel care asiguri apa si curentul electric al populatiei, ti-ai asigurat, astfel, o sursa de castig constanta, asa cum castiga statele europene din utilitatile din tarile africane, foste colonii. Mai mult de atat, in felul acesta detii controlul asupra populatiei, iar daca populatia traieste undeva pe la limita saraciei, acest control devine si mai puternic. Iar supararea europenilor pe acest referendum nu face decat sa-mi intareasca aceasta convingere.
 *Decenu*
reeditare:nemotoujours
foto:internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu