12 aprilie 2017

1164.DRAGORUL MARITIM 30 LA FINAL DE MISIUNE

După mai bine de cinci săptămâni în care a parcurs peste 2000 de mile marine, adică de trei ori lungimea Mării Negre, Dragorul Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” a acostat miercuri, 12 aprilie, în Portul Militar Constanţa.

Nava a executat misiuni sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), în cadrul Gruparea Navală Permanentă pentru Lupta Împotriva Minelor a NATO (SNMCMG-2) şi a participat la Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 17”, organizat de Forţele Navale Române, şi la Exerciţiul Multinaţional „Ariadne 17”, organizat de Forţele Navale Elene, în Marea Mediterană.
A fost un program foarte condensat pentru marinarii militari români, pe parcursul căruia, aceştia şi-au consolidat deprinderile de luptă împotriva minelor marine.
În timpul marşului de întoarcere, echipajul a recuperat o baliză hidro-meteorologică a R.A. Administraţia Dunării de Jos, care eşuase în Marea Neagră, iar curenţii marini au purtat-o în apele teritoriale ale Turciei.

Contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul Flotei, i-a întâmpinat, în Portul Constanţa, pe cei 68 de militari, care prin intermediul căpitan-comandorului Decebal Ciobăniţă, comandantul navei, au raportat: „Misiune îndeplinită!”.
DA PAGINA!
.
.