27 aprilie 2017

1171.Soldele se maresc,militarii au doborat tinta!

.
 Nr. 132
27 aprilie 2017

Comunicat de presă
 Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea de către Plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 9/2017, privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative ce conţin şi amendamente ce se vor aplica personalului militar.
 În forma finală adoptată de Cameră se regăsesc trei amendamente importante, din totalul de opt depuse de către conducerea M.Ap.N., care se înscriu în  demersul preocupărilor constante pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi îndreptării deficienţelor acumulate în timp în sfera drepturilor salariale ale acestora. 
            Principalul amendament se referă la solda de funcție, acordată în luna ianuarie 2017, sub nivelul valorii de 1.450 lei, care se stabilește, începând cu 1 aprilie 2017, la 1.450 lei lunar. De aceste drepturi vor beneficia aproximativ 46.500 persoane.

DA PAGINA!

 Un alt amendament adoptat, care implică majorarea drepturilor băneşti ale militarilor, stabilește că sporurile,indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice, care nu fac parte din solda funcţiei  de bază, precum şi drepturile salariale acordate pentru risc şi solicitare neuropsihică, se determină prin raportare la solda de funcţie cuvenită, al cărui cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.450 lei.
            Începând cu 1 aprilie 2017, cuantumul soldei de merit al personalului militar va creşte cu 50 la sută din cuatumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit aflată în plată, la nivelul anului 2009. Prin această măsură se devansează aplicarea acestei creșteri care, conform prevederile OUG 9 din 2017,  ar fi fost acordată începând cu 1 august 2017.
            Aplicarea acestor măsuri a fost posibilă printr-un efort susţinut al echipei de conducere a M.Ap.N. și al specialiștilor desemnați să participe la consultările cu instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

7 comentarii:

 1. Daca nu era Coarna de la Sindicatul politistilor, voi nu faceati nimic.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate Mario numai ca stii ca noi nu avem voie sa facem revolte 😂

   Ștergere
 2. cam cu cat se mareste efectiv ,la un caporal clasa a III a, cu o vechime de 8-9 ani?

  RăspundețiȘtergere
 3. Cam au dreptate politistii ca aceasta problema precum si altele se cunosc din 2010 si nu sa facut nimic.😎😎

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta pentru ca MApN nu are sindicat,cu de altfel nu are nici jandarmeria nici pompierii! Politia are asa ceva deoarece ei sunt functionari publici ..... nu cadre militare (sau militari)!
  Ps:A cerceta o informatie inseamna a aduna cultura generala minima!������

  RăspundețiȘtergere
 5. Problema este ca o prosteala tot avem parte la salariu de merit din 2009,astia isi bat joc de noi,fac ce fac si ne trimit la salariu din 2009si culmea e ca suntem in 2017,ne cred inapoiati,sa isi de a iei salarii din 2009 sa traiasca din ele,mari jigodi avem in conducerea tarii!Rusine

  RăspundețiȘtergere