25 august 2017

1228.Cel mai Strejnic de Show: Ploiești Airshow 2017!


13 Mai 2017
Ora... Dimineață.
Buletinul meteo nu pare să țină deloc cu noi. Destul de rece pentru luna mai... Anii trecuți, primul show aerian însemna și primul strat de bronz. Se pare că nu va fi la fel în acest final de săptămână.
Spectacolul aerian fusese programat pentru seară. Cerul... Hm. Nu pare de acord. Și uite cum ajungem să mulțumim cuiva că a inventat acea platformă de socializare pe care o urâm/iubim cu toții, mai mult sau mai puțin! Scotocim rapid: mmmnup! Evenimentul nu a fost (încă) amânat, mai există un fir subțire de speranță! (Și, dacă ar fi fost anunțat ceva, credeți că aș fi stat acasă?!)
Ora 10 pare numai bună de plimbare. Până la 17.00... Aveam să mă tot bucur de aerodrom! Orice ocazie e perfectă și sigur vor fi antrenamente!
Spre Strejnic, deci! Pentru că cel mai bun buletin meteo și cea mai bună sursă de informare este cea directă, de la fața locului, nu?
Deși era foarte devreme, la poartă totul se desfățura ca și cum evenimentul ar fi fost programat pentru orele dimineții. Poliție, jandarmi, public. Accesul liber. Cum antrenamentele se întâmplă, de obicei, vinerea, iar eu le cam ratez, mă bucur din plin de situație. Ieri nu au fost, sunt azi! Ura!
Inspir cu nesaț aerul câmpului. Al ACESTUI câmp! Acest colt de lume adorat de copil.
DA PAGINA!
Avioanele? SUNT!
Pășesc pe teritoriul Aeroclubului României și, ca de obicei, mă bucur de fiecare pas. (Că veni vorba de pași, poate evit casa popândăului de anul trecut... Și-o fi reparat, bietul, acoperișul?)
Pauză de zbor...
Norii își fac de cap, furtuna forțează limita gardului. Eveniment amânat pentru a doua zi!
Cerul devenit brusc negru ne face să ne îndreptăm privirile spre hangar... Oare?!
Halucinant decor pentru fotografii, periculoasă ambianță pentru acrobație. Ce va urma?
Zona fiindu-mi cunoscută ca sucită în ale vremii și bazându-mă că furtunile pe aici sunt ghidate pe principiul: "Eu, dacă vreau să plou, PLOU!", mă aștept la orice. Chiar și ca furtuna să facă un viraj brusc și să se evapore la limita gardului...
Huh... Cerul ne oferă o mare surpriză!
La ora anunțată inițial... Se zboară!
Cei fără care păsările de metal ar fi păsări de asfalt.
Spectacol oficial amânat, devenind antrenament-spectacol autointitulat fara voie, sau fără știre... Un lucru e sigur: publicul prezent s-a bucurat din plin de cer, de soare, de apus, de zbor.
Ploiești Airshow... INTRO!
BN2 al INCAS și Ikarus
  

"Vulturii tricolori"! O raritate, în ultimii ani. Formație nouă prin componență; piloții experimentați (George Rotaru, Andrei Șerbu, Laszlo Ferencz și Cristian Iorgov) ne arată ce pot elevii lor!
  


  
Dacă e show aerian, nu pot lipsi zmeele! Câte unul mai zurliu scapă din frâie și trebuie alergat destul înainte de a fi prins, doar pentru a nu ieși franjuri din ghearele vreunui avion, desigur!...

Mai departe pe ”O mână de cuvinte” 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu