09 ianuarie 2018

1279.Dublarea numărului de locuri pentru învățământul superior medico-militar



În context, ministrul Mihai Fifor a discutat cu Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, care a înțeles demersul MApN și a oferit tot suportul necesar.
          Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie și 10 pentru stomatologie.
          În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, București și Târgu-Mureș, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea și cu alte centre universitare de prestigiu din România.
          Această măsură vine, în principal, să acopere necesitățile operaționale ale Armatei României și oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel național.
          Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională).
          Încă de la preluarea mandatului ministerial, Mihai Fifor a declarat în numeroase rânduri că domeniile sănătății și învățământului militar devin teme esențiale pentru Ministerul Apărării Naționale, în vederea creșterii capabilității medicale operaționale și reașezării în noi paradigme a sistemelor mai sus menționate.

                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu