27 decembrie 2018

1336.Pacat domnule general...Pacat!

   Nu s-a anuntat bine, erau doar zvonuri si deja,tipic romanesc, vajnicii "vigilantes" de serviciu au inceput sa latre in toate directiile:
"Asa-i trebuie!"
"O merita!"
"Nu a facut nimic pentru noi!"(Care "Ei"??? Pai acei cativa care orice ai face, daca nu e dedicat lor si cerintelor lor particularizate, oricate ai realiza, tot un nimic esti).
"A stat acolo degeaba!"...
Si multe altele.pe care deja le cititi peste tot, de la facebuc la presa de scandal.
De parca a iesi din functie la termen ar fi o rusine. Si cu capul sus!

DA PAGINA!
Terminarea mandatului nu este neaparat o pedeapsa! POATE neprelungirea lui...Dar este si aceasta o interpretare.
Prelungirea unui astfel de mandat nu este neaparat un titlu de mandrie sau dorita de catre beneficiar!
DA! E posibil sa fi facut greseli, dar...nici un detractor nu a putut prezenta vreuna, in afara de cea pur subiectiva "Nu a facut nimic pentru noi". Si asta este reclamata de catre o mana de oameni, care...scuze,nu sunt  reprezentativi pentru o Armata.
Din pacate acestia reclama pe parte sociala si atata, uitand ca un conducator al unei Armate este responsabil in primul rand pentru partea activa a acesteia, nu rezerva sau retragere-acestea revenindu-i Ministrului de resort, implicit celui care se ocupa de Munca...
Dar si in acest sens a realizat ceea ce i-a stat in atributii.

Un Sef de Stat Major al Armatei are altele de facut.
Si aici persoana in cauza, om de actiune venit din Teatrele de Operatii, chiar si-a punctat cu brio obiectivele, indeplinindu-le cat mai bine, asa cum arata clar si la obiect portofoliul sau.

Da! Este posibil ca actualul si fost Ministru sa considere altfel, inclusiv sa nu-i convina politic.
Este un motiv pertinent, logic. Nu avem dovezi, doar fantezii ale unora.
Dar ministri de resort au considerentele lor in privinta colaborarii cu sefii structurilor pe care le administreaza, mai ales cand deja au un istoric impreuna.
Concret: delatorii vor turna mereu aberatii, lovind in cei pe care nu-i suporta sau ii invidiaza, turnand mizerii despre acestia. Si tot concret: nu stiu ca vre-un militar adevarat, cu capul pe umeri, realist, sa se bucure de neprelungirea mandatului, sau sa aiba ceva de reprosat persoanei in discutie.

In real fostul Ministru a facut o echipa frumoasa cu acest Sef de Stat Major General si au realizat impreuna multe din cate se credeau a fi de nerealizat.
Poate prea multe?

Este pacat ca, totusi, intr-o situatie deloc roza atat politic dar si militar sa nu te folosesti de capacitatile indiscutabil bune ale unui militar si sa nu continui cu el schimbari si imbunatatiri bine pornite.

Sunt doua propuneri foarte bune de inlocuire. Sper ca si benefice.

Sper din suflet ca trendul ascendent sa nu fie franat de interese obscure si rezolvarile juste,eficiente, sa continue.
Sa nu ne oprim din a aduce Armata Romana acolo unde trebuie adusa: in ziua de azi, atat ca pregatire si dotare, dar si din punct de vedere social.

Pacat d-le Sef de Stat Major General ca plecati si sunt convins ca lasati Armata pe maini bune!

scris si asumat de catre
Alex Stoian
(nemotoujours)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu