17 ianuarie 2019

1337.100 de ani de viata!Avem onoarea de a-l sarbatori pe ultimul veteran roman as al aviatiei,din al doilea razboi mondial! General-maior (rtr) Ion Dobran!

.
Interviu la sedinta in care d-lui general Ion Dobran i s-a
oferit titlul de "Membru de onoare al ARPIA"
















.
   Este o mare onoare ca un astfel de om, devenit simbol in viata al eroicelor lupte aeriene duse de catre romani in ultimul mare razboi, sa accepte sa i se serbeze centenarul de catre noi, A.R.P.I.A (Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii) si "Suntem Romania!". Dar si o mare mandrie!

  Cand i-a fost prezentata initiativa noastra, acum aproape o luna, pilotul de cariera pe care cu drag il onoram, desi avand aceasta varsta de neinchipuit pentru multi dintre noi si realizand ca totusi, o sarbatorire in public-restrans, dar nu mic- il va solicita, a avut amabilitatea deosebita de a accepta sa participe impreuna cu familia sa la evenimentul indelung si amanuntit pregatit de catre noi.
  Am pregatit indelung deoarece nu doar ca sunt si vor fi invitati ministri, reprezentanti ai structurilor MApN si MAI, ai Aeroclubului Romaniei si ai altor institutii in directa legatura cu aviatia militara si civila, in frunte, desigur, cu Excelenta Sa Presedintele Romaniei, ci mai ales pentru ca vrem ca sarbatoritul nostru sa primeasca prin acest eveniment admiratia si recunostinta noastra si a celor care il iubesc, il respecta si il admira.
  Din nefericire, pentru ca totul sa decurga linistit si neobositor am ales o locatie care sa ne permita sa ne desfasuram ceva mai protejat si fara prea multi invitati, desi cei care ar fi dorit sa participe ...nu cred ca ar fi incaput pe un stadion, o locatie care ne ofera si ceva utilitati suplimentare, benefice pentru o persoana la o anumita varsta, chiar fiind erou si as al Natiunii, pe care noi il vedem mereu verde si in putere.
  Dar se va filma totul, se va transmite totul, atat prelegerea istorica, discursurile, felicitarile cat si tortul-un tort SURPRIZA!!! Si veti fi astfel langa dansul.
  Vom avea si o mica expozitie de machete de aviatie! Cum ar fi putut lipsi???
  Am uitat un amanunt deosebit de important: dl.general Ion Dobran este membru de onoare al ARPIA!

 
  Concret: pe data de 5 februarie 2019, la Hanul Manuc Bucuresti-Hanul fiind sponsorul principal al acestei sarbatoriri-vom marca 100 de ani de la nasterea dragului nostru as al aviatiei romane!
  Fiti langa noi  cu sufletul cand dl.general Ion Dobran va sufla in lumanarea-simbol a centenarului sau! 


  Centenarul unui as in centenarul unei Patrii!
  Multumim domnule general si asteptam cu nerabdare... Ziua "Z"!

Membrii ARPIA si "Suntem Romania!"


Nota:
"Suntem Romania!" este partener oficial media si pentru organizari evenimente al ARPIA.


Foto de epoca;arhiva internet.
Foto actualitate:"Suntem Romania!"
Alex Stoian
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu