12 mai 2021

2031. Inchidem o rafinarie ca sa facem blocuri si Hypermaket. Dar istoria României? (Update in cheie trista-Steaua partea 3)


   Initiativa echipei Primariei Campina de a rezolva benefic pentru oras problemele grave ale  fostei rafinarii - ecologizare, valorificare si prezervare Patrimoniu arhitectural, tehnico-industrial istoric dar si investitional economic, este demna de admirat. Efectiv aceasta echipa si-a luat o sarcina incredibil de grea: aceea de a acorda interesele de prezervare a valorii istorice fizice cu punerea in opera a celei economico-financiar-sociale.

   Asociatia noastra, "Suntem Romania!", si-a afirmat inca odata sustinerea total dezinteresata financiar de a colabora la realizarea acestor obiective sub conducerea  administratiei locale, pentru ca atat cetatenii orasului cat si investitorii interesati de teritoriul si activele fostei rafinarii sa poata beneficia de valoarea imensa culturala si economica numita "Steaua Romana", oprita din  pacate din a aduce bani, dar din fericire si din a polua orasul.
   Discutiile de astazi au facut ca partile implicate in acest imens proiect, unic la ora actuala in Romania, sa se cunoasca mai bine si sa se informeze detaliat cu privire la legislatia Patrimoniului istoric, arhitectural si  tehnic in general si in special aplicabilitatea acesteia in situatia fostei rafinarii "Steaua Romana".
   In speranta ca aceste eforturi se vor concretiza cu rezultate benefice in primul rand pentru campineni, vom conlucra pe mai departe cu partile interesate.
   Echipa "Suntem Romania!"
   Primul articol AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu