26 septembrie 2021

2097. Unde erați, domnule Președinte al României, azi? Noi am dus ultimul AS pe ultimul drum! Sau poate ați uitat ca SUNTEȚI COMANDANTUL FORTELOR ARMATE ALE ROMÂNIEI ?

Onorurile camarazilor
    Vineri a decedat ULTIMUL AS-EROU AL AVIAȚIEI ROMÂNE DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL.
    Ion Dobran.
    V-am scuzat că ați iesit pe sticlă doar pentru a încuraja un partid, doar se pregătea un Congres de importanță radicală pentru Patria pe care cu onoare o conduceți prin bunavoința noastră, NU?. Desigur nimic nu ați spus public despre acest om care la vârsta ieșirii din adolescență a apărat eroic ani la rând orașele României si cetățenii ei doborând bombardiere distrugătoare si vânători aerieni rapace.

     Sâmbătă ați fost, normal, preocupat să mergeți la un Congres la care NU AVEAȚI CE CĂUTA ca Presedinte al Țarii in care se vorbeste limba română pentru că cei ca Ion Dobran și-au riscat viața apărând-o de sovietici, englezi, americani, germani hitleristi si unguri hortysti, pentru că noi NU V-AM MANDATAT să sustineți vreun partid politic!!!
      Fiind partidul politic din care v-ați ridicat pentru a ne conduce (cu voia noastră), v-am scuzat oarecum, chiar dacă un Presedinte de stat român nu are dreptul prin Constituție sa fie partinic.
    Constituție a unei Patrii pe care, deși atunci Regat, acest român a apărat-o pe fronturile din Est si din Vest, fiind până la moarte ULTIMUL luptător aviator din lume care a activat pe ambele fronturi europene si împotriva celor doua beligerante: Axa si Alianța.
   Stiți că acest omuleț a luptat si in Transilvania dumneavoastră natală, provincie română capușată si terorizata de hortyști? Desigur știți, fiind profesor cu școli facute in România, nu? Om de cultură educat si patriot, altfel nu ajungeați Presedintele tuturor cetațenilor români...
    Bine, dar se pare că astăzi, cand noi, rezervisti, militari activi, civili, cetățeni CONDUȘI de către dumneavoastra si de partidul de la guvernare de care sunteți mai preocupat decât de un erou român decedat la 102 ani, am onorat o mână de pământ românesc ce a ținut piept împreună cu ai săi camarazi, celor care voiau casele noastre si ni le tocau efectiv din aer, l-am onorat însotindu-l spre acum locul său veșnic, dumneavoastră probabil numarați ceea ce nu aveați dreptul : VOTURI!

  Acest omuleț cu statura jumate din a dumneavoastră a fost doborat din aer, in lupta, DE TREI ORI! Si de trei ori a urcat in alt avion si a decolat iar ca să apere Patria de inamici!
 A facut-o din prima linie a vieții si a morții, nu de pe un fotoliu din Parlament!

.
  PARTIDELE au dus în ruină periodic aceasta Patrie, OAMENII ca Ion Dobran au salvat-o de fiecare dată!  Zilele acestea ați preferat să dădăciți un partid si ați întors spatele ULTIMULUI CAVALER AL AERULUI ROMÂN DECLARAT, în loc să reprezentați cetățenii români care nu aveau cum să-l onoreze cu prezența, asa CUM AVEȚI DATORIA FAȚĂ DE ORICE EROU ROMÂN, in numele nostru!

   Sau poate ați uitat ca SUNTEȚI COMANDANTUL FORTELOR ARMATE ALE ROMÂNIEI ?

   AZI NU AȚI MAI FOST DE SCUZAT, CA ȘI ANTERIOR DE ALTFEL!!!
   Pentru ca la fel ați tratat un mare actor, iubit si respectat, fost ministru, dar si pe unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii...ROMÂN. Ambii decedați si dusi pe ultimul drum fără prezența dumneavoastră, care i-ați diriguit si reprezentat ca Președinte.

Ion Dobran, general-locotenent de aviatie:
 340 de misiuni, 74 de lupte aeriene 10 victorii aeriene confirmate, 3 probabile și un avion distrus la sol.

A luptat apărând Odessa, Iasi, Galati, Bucuresti, Ploiesti, Câmpina, toata Valea Prahovei, Brasov, Transilvania, până in Cehoslovacia.

  Ultimul aviator care a luptat împotriva si împreună cu ambele tabere beligerante în Europa în al doilea razboi mondial.
 Ultimul Cavaler și As al Aerului român recunoscut.

    Scris si asumat de către Alex Stoian, nepot de basarabean refugiat de teroarea sovietelor, căsătorit cu fiică de basarabeancă refugiată de aceeasi teroare sovietică, ambii plus copilul lor vorbind si scriind româneste datorită celor ca Ion Dobran, neonorați de catre Președintele lor.
A fost un tânar jucăuș care nu s-a jucat si cu datoria față de Patrie.


5 comentarii:

  1. Un articol pt care va multumesc cu recunostinta!
    Drum lin in lumina eroule sfant al acestei natii române!

    RăspundețiȘtergere
  2. A făcut cinste poporului roman.
    A aparat pământul romenesc, pământ pe care actualii politicien îl fac cadou sau îl vând unora veniți de aiurea.
    Dumnezeu sa-la odihnească in pace

    RăspundețiȘtergere
  3. Poporul roman are nevoie de Repere.Ion Dobran a fost un Reper.El a castigat respectul nostru.Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere