10 noiembrie 2021

2139.11 noiembrie - Ziua Veteranilor


           
Ziua Veteranilor va fi sărbătorită joi, 11 noiembrie, în București și în garnizoanele în care există unități militare ce au executat misiuni în teatrele de operații, prin organizarea unor ceremonii militare și religioase, în format restrâns și cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, adaptate regulilor privind prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19 stabilite la nivel central și local.

          Astfel de ceremonii vor avea loc și în teatrele de operații în care sunt, în prezent, militari români.

          În Capitală, de la ora 10.45, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României situat în Parcul Tineretului va avea loc o ceremonie militară și religioasă și vor fi depuse coroane de flori. Din cauza pandemiei de coronavirus ceremonia se va desfășura fără public.

          Activitatea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a MApN.

          Tot cu prilejul Zilei Veteranilor, Direcția informare și relații publice, cu sprijinul categoriilor de forțe ale armatei și al Comandamentului forțelor întrunite, lansează pagina din internet dedicată misiunilor externe la care au luat parte militari ai Armatei României.       Aici sunt prezentate, pe secțiuni, misiunile și operațiile aflate în curs de desfășurare, cum ar fi cele din Polonia, Kosovo, Bosnia și Herțegovina sau Marea Mediterană, precum și cele deja încheiate – Afganistan, Irak.

          Pagina poate fi accesată de la linkul: https://misiuni.mapn.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu