17 februarie 2022

2196. Ce se ascunde in rafinaria "Steaua Romana"? Intrebare nevinovata (episodul 21)

.
     Refuzul constant, fara motive reale, de a permite accesul unei delegatii de specialisti din diferite domenii pe teritoriul fostei rafinarii, inca dinainte de a incepe procedura de clasare in Patrimoniu, devine suspect, ca si atacurile cu asa-zise "Comunicate de presa " tendentioase, pline de inexactitati si neadevaruri, ne intaresc parerea ca in rafinarie se petrec fapte posibil dubioase, din pacate.
      De curand aceeasi societari au treaba si cu declansarea clasarii liniei Teleguta, alt obiectiv istoric al orasului vizat spre distrugere, invocand si acolo motive obscure si oculte. La acest obiectiv le mentionam ca "zona de protectie" nu este asa cum mentioneaza dansii de fix 100m ci se stabileste ulterior pe alte criterii decat crede oarecine are chef (mai mult, mai putin sau deloc), deci alarmarea populista pe care o fac este tendentioasa si complet neadevarata, clasarea afectand (posibil) doar pe cei care VOR ACELE TERENURI PENTRU INTERESELE LOR PROPRII. 
   Cumva si cei care ataca fiind printre ei? 

.

    Pentru cunostinta "acuzatorilor", mentionam ca Asociatia "Suntem Romania!" este infiintata DUPA ce fosta rafinarie Astra Romana a fost demontata instalatie dupa instalatie si anumite cladiri din aceasta afectate de lucrarile executate haotic in interior, in fapt Astra  devenind astfel un semnal, fanion a ceea ce se poate intampla si cu "Steaua Romana!", care datorita personalului deosebit de profesionist si de corect a fost intretinuta excelent pana tarziu, efectiv conservata.  Oricum, Asociatia "Suntem Romania!" are in vedere multe alte posibile obiective de Patrimoniu din Campina si din Romania, inclusiv la sugestia simplilor cetateni, nu doar prin autosesizare, cum a fost cu rafinaria si linia.
 Aici:Clasări de monumente mobile si imobile in LMI  

         Atacurile nefondate asupra actiunilor Directiei Judetene de Cultura Prahova, Ministerului Culturii si a Asociatiei "SR!" indeosebi, dovedesc faptul ca undeva in interiorul Rafinariei se ascunde ceva, daca nu chiar in activitatea proprietarilor, din moment ce se indreapta indeosebi catre noi, care NU SUNTEM FACTORI DE DECIZIE, ci doar am facut cererile de clasare si documentarea istorica de baza.
         Deci: CE SE ASCUNDE IN RAFINARIE DE FAPT, din moment ce accesul nu se permite, invocandu-se un proces care in fond NU POATE BLOCA VIZITELE DE DOCUMENTARE???
         Ce se ascunde atat de grav incat sa improaste cu jumatati de adevar, dincolo de bunul simt, incercandu-se a se gasi un ONG rau si infiorator???

         Aceste raspunsuri vor fi revelate in timp, fara discutie.

         Pana atunci, mesajul Asociatiei noastre este simplu: jignirile, acuzele nefondate, anatemizarea populista, amenintarile desantate nu ne infricoseaza si vom continua documentarea pentru oferirea unor monumente unice in lume cetateanului roman si european, contra oricaror interese personale de distrugere!
         Nimeni nu poate fi mai presus de necesitatile si drepturile cetatenilor!

         *Alex Stoian, redactor-sef*



    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu