31 iulie 2022

2266. "Batalia de la M.K. ep. 1"- Ceremonie si exercitiu demonstrativ al Fortelor Terestre americane dislocate in Romania (prima parte)

 

.

.

  In data de 29.07.22, "Soimii urlatori" si-au prezentat drapelul de lupta.  Astfel a avut loc c
eremonia de prezentare a drapelului de lupta al Diviziei 101 Aeropurtata (supranumita ca mai sus), dislocata partial in Baza 57 Mihail Kogalniceanu ,o Divizie celebra care a luptat in Normandia cu ocazia debarcarii aliate, cu ocazia Operatiunii Market-Garden si nu numai.
  Cu acest prilej, forţe şi mijloace aparţinând Brigăzii 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane, dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid,au desfăşurat un exerciţiu demonstrativ alături de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

   Prezentarea unui drapel de lupta este un eveniment de o mare importanta atat pentru unitatea care o executa, cat si pentru personalitatile carora li se dedica acest eveniment militar insemnat. Practic, astfel, respectivii militari isi fac prezenta recunoscuta oficial pe un teritoriu determinat administrativ si organizatoric dar si combativ, subordonandu-se legislatiei internationale in domeniu. 
.

.

    Noi, "Suntem Romania!" am avut marea onoare de a lua parte la acest eveniment prin bunavointa Statului Major al Fortelor Armate, astfel putand aduce catre membrii si cititorii nostri fotografii si filmari proprii pentru prima oara, de la un astfel de eveniment.
  
 Deosebit de spectaculoasa a fost secventa de lupta demonstrativa comuna romano-americana executata dupa ceremonia prezentarii drapelului de lupta, o secventa de interventie combinata aero-terestra specifica "Soimilor urlatori", cu atac aerian, "asalt aerian" si interventie terestra. "Asaltul aerian" este specialitatea dezvoltata de catre faimoasa Divizie 101, o combinatie alerta de desant de joasa inaltime cu personal si tehnica de atac bazata indeosebi pe aeronave purtatoare cu aripa rotativa (elicoptere) Black Hawk, folosite in toate formele si destinatiile posibile, la maximul capabilitatilor tehnico-tactice ale acestora, inclusiv Medevac.

.

  Demonstratia a adus in fata noastra adevarate scene de film de actiune, cu transport aerian de vehicule usoare blindate, dar si de piese de artilerie, totul combinat cu desantare de trupe de la mica inaltime, ori din blindatele deplasate autonom terestru si ocupare de pozitii de lupta si amplasare de piese de artilerie, pentru trasarea fizica a unui front de atac spre pozitiile inamice.
  Exercitiul a fost conceput deosebit de artistic, elaborat, astfel incat compozitia scenelor de lupta si directiile de atac au ajutat de minune la vizualizarea detaliata a actiunii din campul "de lupta", ca pe o adevarata scena uriasa de teatru. Un
.

avantaj extraordinar pentru intelegerea scenariului a fost desfasurarea actiunii foarte aproape de noi, astfel incat fotografierea si filmarea au fost favorizate la maxim.
   Spectaculos au intrat in lupta transportoarele "Bradley M2A3 " ale Batalionului 1 Regimentul 8 Infanterie "Flying Eagle" si TAB-urile 77 ale B9 "Marasesti", cu infanteristi care "au cucerit" tabara "inamica".
   Desigur, unitatile "Medevac" si-au evidentiat ulterior capabilitatile.
   La final, Seful Statului Major al Fortelor Armate, dl.general Daniel Petrescu si  Comandantul Diviziei 101 de asalt aerian Dl. general maior Joseph P. (JP) McGee, au tinut o scurta conferinta de presa.

   Acestea toate le veti vedea in clipurile in pregatire in "studiourile" noastre.

   Pana atunci va invitam sa priviti cateva foto "din actiune".

P.S.: Expozitia de tehnica militara de pe platforma aeroportului a prins excelent, ca de obicei.

   Echipa "SR!".   

.

.

.

   
.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu