24 august 2022

2284. Rafinaria, o mare tzeapa! Nu se poate construi, nu se poate locui ! O constatare inocenta (Ep.32.)

.
     Desi exista de mult un bilant de mediu care a fost achizitionat impreuna cu rafinaria, se pare ca cineva incapatanat nu a vrut sa tina cont de acesta si, chiar daca acolo se sugereaza clar si la obiect ca a ridica locuinte in perimetrul fostei rafinarii inseamna atentat sigur la sanatatea posibililor locatari, intentia proprietarilor a fost si a ramas de a se folosi acest teren industrial in scop imobiliar.

      Si nu, nimeni nu a vrut sa insele pe careva ascunzand aceste informatii vitale! Ele au fost si sunt publice, mai ales ca Asociatia noastra, "Suntem Romania!" a anuntat inca de la inceputurile demersurilor pentru salvare a istoricei rafinarii faptul ca
acest bilant exista si alerteaza cu dovezi solide ca orice constructie noua in acel perimetru poate deveni un pericol pentru sanatatea deserventilor si locatarilor!
       Din pacate, tipic "afaceristilor" romani, nimic nu a fost luat in seama!
       Persoanele care doresc sa cerceteze acest bilant format din mai multe parti sunt invitate sa-si manifeste dorinta pe grupul de FB dedicat, AICI.
       Firma actual posesoare s-a laudat ca va "ecologiza pe fonduri proprii", desi exista surse europene si guvernamentale pentru astfel de actiuni in interes PUBLIC. Oare de ce a insistat sa convinga cetatenii ca va investi din banii sai? Inocenta binevoitorului care nu vrea sa consume veniturile publice cumva? Sau binevoitor care nu stia sumele infernale necesare si faptul ca oricat s-ar cheltui, zeci de ani zona tot nesigura va fi? Ori dorea doar sa "dea bine" la campinean ?
       Indiferent de motiv, se pare ca "Ecogen "SA incepe sa realizeze ce tzeapa de proportii
.
si-a luat si
.
ca tunul imobiliar preconizat a fost un balon de sapun, atata timp cat sapi si la 50 cm adancime ies reziduuri petroliere.
   Trist.

       Printre altele: in continuare institutiile de cultura abilitate tin pe loc declansarea procedurii de clasare ca monument a rafinariei istorice si nu fac nimic pentru studierea acestui obiectiv unic in lume, desi, ca urmare a demersurilor noastre legea le obliga sa se conformeze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu