31 august 2023

2360. BIAS 2023: Bucuria zborului si a intalnirii cu oameni minunati.

Cu multa bucurie si speranta am mers la Conferinta de presa care a precedat ziua marelui show aerian. 

Superba sala a terminalului plecari ne-a intampinat cu multa eleganta si lumina.

Oameni dragi nu au intarziat sa apara: dl. Ion Postolache a fost primul, apoi rand pe rand George Rotaru, Dan Stefanescu Jr., Jurgis Kairys, Dan Conderman, pilotii militari romani si straini. 

Cei 4 magnifici: Jurgis Kairys si Iacarii Acrobati.
Cei 4 magnifici: Jurgis Kairys si Iacarii Acrobati. (Air Bandits) 

 Asa cum ne-a obisnuit, “balul” l-a deschis prietenul nostru, dl. Valentin Iordache, Director de Comunicare al BIAS 2023, care ne-a urat bun venit si ne-a introdus in atmosfera minunatului eveniment. 

 Nu au lipsit nici adorabilii catei pentru adoptie, adusi prin grija Consiliului Judetean Ilfov si al Fundatiei Speranta, in adapostul carora sunt temporar gazduiti, pana la adoptie...

 

 Prin dragalasenia si candoarea lor, au captat imediat atentia, mai ales a pilotilor romani si straini.

Dupa ce dl Iordache a rostit cuvantul de bun venit, a invitat rand pe rand la microfon reprezentntii partenerilor evenimentului: Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti , Aeroclubul Romaniei, Agentia Nationala Antidrog, Federatia Nationala Antidrog.

Au urmat protagonistii show-ului: pilotii militari romani si straini din SUA, de la Baza militara NATO de la Papa din Ungaria, Germania, Austria, Slovacia, si Iordania.

Un moment deosebit a fost cel cu Iacarii Acrobati si Jurgis Kairys, care, la cei 71 de ani ai sai, debordeaza de energie si bucuria zborului.

Un alt moment memorabil a fost prezenta echipei de la Red Bull cu 4 aeronave, Boeing B25, F4U-4 „Corsair”;, Lockheed P-38 Lightning si North American T-28 Trojan, care au fost reprezentati la tribuna de simpaticul Raimund Riedmann, pilot al superbului P38 Lighting.

In mod cert va ofeream mai multe detalii, daca microfonul de la pupitru nu intra in “greva generala” si nu a vrut sa amplifice nici macar un cuvintel, tot raul spre bine ca am fost mai atenti la ce se spunea la tribuna.

Ceremonia scurta, dar consistenta in informatie, s-a incheiat si am plecat sa vedem avioanele si standurile expozantilor. 

Dar, despre asta, in postarea viitoare.


Va imbratisez cu drag, *Aurelian Bucur (Bonsai)*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu