09 noiembrie 2023

2386. Apel de ajutor:

.

  Dragi prieteni si colaboratori,

  colectiile noastre de obiecte, documente, fotografii si carti istorice muzeale pe care le-ati vazut o parte in expozitiile cu intrare libera din Ploiesti si din tara sunt in mare pericol- spatiul in care le roteam ca depozitare principala si sortare este contaminat cu o ciuperca ce acopera metalul vopsit si ataca lemnul, hartia si panza. Pana acum am reusit sa izolam si sa evitam extinderea, dar fara o decontaminare masiva nu se va reusi extinctia acestei pecingine. Din pacate nu depinde de noi aceasta actiune, desi ne-am oferit de mult sa o intreprindem preventiv vazand problemele aparute - infiltratii. Celelalte locuri de depozitare sunt saturate, pline, de la noi si de la altii.
  Sunt efectiv disperat, in cel mai scurt timp trebuie sa le retragem, sa evacuam si sa le ducem intr-un loc uscat, usor de controlat, cu temperaturi intre minim 10 grade si maxim 35, astfel incat sa poata fi conservate, altfel sute de obiecte de mare valoare vor fi distruse.
  Dupa cum stiti, noi nu producem bani, micile sume primite prin sponsorizari folosindu-le la organizarea evenimentelor publice cultural-educative, deci nu ne putem permite o chirie. Pana cand vom reusi sa organizam Muzeul proiectat si vom obtine un spatiu adecvat suntem in pericol sa pierdem valorile detinute.
   Actualmente suntem in imposibilitatea de a continua proiectele expozitionale cultural- educative programate, inclusiv MuzeoScoala, tot ceea ce este bazat pe colectiile Asociatiei.
   Ajutati-ne sa le conservam si sa nu pierdem atata munca si istorie, altfel va trebui  SA LE ARUNCAM!
  Colectiile AICI.
  Contact: mail suntemromania.1@gmail.com
                0720648048

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu