09 aprilie 2013

035. Cu Siria la un pahar de vorba - mai multe nestiute despre ce se intampla acolo - p1

Steagul republicii arabe


  Chiar la un pahar de vorba.
  Mint,mai multe , dar nu mai conteaza.
  Si nu-i o problema , pentru ca Basam este ortodox.
  Ce va mirati? Nu stiati ca in acea zona ( nordul Africii si Arabia ) religia crestina ,dupa Etiopia , este cel mai puternic reprezentata in Siria? Si chiar ortodoxia ?

Basam a venit ieri si seara ne-am apucat de vorbe, discutia pornind desigur, de la revoltele din tara sa. Am uitat sa va spun - Basam a facut  facultatea in Ploiesti , nu mai conteaza cand si vorbeste foarte bine limba romana.
      Si mi-a explicat ca ce se intampla acolo se datoreaza faptului ca asa numitii "Frati Musulmani" vor sa-i alunge si sa-i extermine pe crestini , mai ales ca ....presedintele Assad este...Ghiciti ! Crestin ortodox !
    





      Dati pagina !





      I-am spus ca acum inteleg multe si mai ales ca Rusia are un motiv in plus ca sa le ia apararea, afirmatie la care a ras si a adaugat ca Biserica Ortodoxa Rusa este implicata din plin in protejarea populatiei crestine si sustine guvernul rus in a ajuta regimul lui Assad !!!

   Nu-i asa ca nici nu va gandeati? Este ca nu ati auzit nicaieri de acest lucru?
   Basam mi-a promis o discutie mai lunga, in care sa dezvoltam subiectele deschise deja plus altele neancepute , subiecte din care veti afla ca tot ceea ce ni se transmite prin media nu numai ca este deformat , dar de multe ori nici nu are legatura cu adevarul.
   Va mai arunc o pastila : stiati ca in Siria de curand s-a pornit o miscare deosebit de puternica pentru oficializarea limbii aramaice ca limba de stat ( scoaterea arabei )  si schimbarea denumirii de Republica Araba in Republica Siriana si atat?

   Pentru cine cunoaste, e o bomba !

   Stati pe aici si continuam.


                                                                     - nemotoujours -


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu