13 iunie 2013

114.Eroilor, de Ziua lor!


O zi speciala de vara, si soare, si nori, si vant, insa per total, o zi frumoasa.

Ca in fiecare an, Primaria si Consiliul local din Hârlau, au organizat si desfasurat o frumoasa comemorare a eroilor. Remarc grija cu care a fost ingrijit ( de acasta data) nu numai cimitirul de onoare a eroilor romani si rusi, insa  tot cimitirul!

Si acum cateva fotografii. Am sa postez fotografii reprezentative!
DATI CLICK PE FOTO !
Ziua eroilor 011 Ziua eroilor 012

 colonel R. Miron Dumitru



   La capatul de est al cimitirului de onoare a eroilor, este o cruce cu un inscris. Se face trimitere la un erou, sergentul Radoi Mihail, adus de armata romana in retragere in Moldova, tocmai din Bogdana, Teleorman, pentru a se  pregati pentru luptele din 1917 in cadrul unitatilor Diviziei 13 Infanterie “Prahova”. Insa febra recurenta si tifosul exantematic la ucis la numai 24 de ani! Cat am stat acolo, au venit niste persoane care s-au inchinat la crucea eroului, au aprins lumanari si au depus flori. Un gest simplu si sincer! Cine se fie? Stranepotii din Teleorman? Conoscuti din Hârlau? Un gest frumos, destul de rar in zilele noastre!

Ziua eroilor 021 Ziua eroilor 025
Ziua eroilor 031 Ziua eroilor 034
Ziua eroilor 036

   Copiii sunt sinceri, astazi ce au facut, au facut din suflet, nu din obligatie, asa au crezut ei ca este corect si bine!  Au cantat cantece patriotice, ostasesti, au presarat flori la mormintele eroilor! LE MULTUMESC!

Ziua eroilor 001 

   Cimitirul de onoare al militarilor sovetici. Intretinut destul de bine si ingrijit. Asa si trebuie. Poate ca in Federeatia Rusa, in R.Moldova, Ukraina, Ungaria, Cehia, Slovacia si Austria, unde se odihnesc sute de mii de eroi cazuti in razboi, sunt autoritati si oameni care se ingrijesc de mormintele si cimitirele romanilor!

 colonel R. Miron Dumitru

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu