16 iunie 2013

116."Teatrul viselor" - primul documentar romanesc despre o echipa de fotbal - C.F.R.Cluj 1907 - un film deosebit

1
2
     
















Povestea unor victorii rasunatoare pentru sportul romanesc o puteti urmari intr-un scurt documentar prezentat aici. Pe langa calitatea filmarii si frumusetea povestii, veti fi incantati si de formatul hd, chiar daca este instalat pe youtube.

        Teatrul viselor este o premieră în România, fiind primul film documentar modern, în format HD, despre o echipă românească de fotbal. Documentarul a fost lansat în premieră în cadrul unei proiecţii speciale la TIFF 2013 (Transylvania Film Festival).
        De ce stârneşte fotbalul atâtea pasiuni în întreaga lume? Ce înseamnă participarea în Champions League și cu ce rămânem noi, de la jucători, antrenori, până la simpli spectatori, în urma participării la un astfel de eveniment? Filmul este realizat din perspectiva subiectivă a unui spectator neutru, care încearcă să înţeleagă mai bine fascinaţia oamenilor pentru acest fenomen, care are puterea de a ne influenţa pe toţi, conştient sau nu….

DATI PAGINA:

 

          Sir Alex Ferguson spunea la un moment dat că “fotbalul este singurul sport care poate pretinde că este cu adevărat global“. Pornind de la această afirmaţie, filmul ne propune să înţelegem mai bine ce înseamnă acest fenomen mondial… Iar cu „profesori” precum Gheorghe Hagi, Gabi Balint, Fatih Terim sau Sir Alex Ferguson nu este foarte greu. Descoperim, treptat, că fotbalul este mult mai mult decât un simplu sport şi că, după această experienţă a CFR-ului în Champions League, multe lucruri, fără vreo legătură aparentă cu fotbalul, s-au schimbat. În bine.
          Documentarul a fost realizat cu sprijinul Clubului CFR 1907 Cluj. Filmările s-au desfăşurat în perioada septembrie 2012-martie 2013 cu ocazia meciurilor: CFR-Manchester United, Galatasaray-CFR, CFR-Braga şi Manchester United-CFR.

(citat din prezentarea filmului )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu