20 iunie 2013

123.Un alt roman talentat necunoscut : B.M.Fyc - Bina Mihaita Ficu - artistul armoniei din vis ! (Prezentare)



1
    
         L-am cunoscut pe Netlog, efectiv din greseala, vizionand un clip cu muzica sa.Am ramas socat vazand ca este roman si compozitor si interpret de muzica tehno-ambientala.
        Muzica ambientala este un gen complex, raspandit si cunoscut  printre auditori din afara, mai ales datorita compilatiilor- colectie "Buddha Bar"( asimilate de neofiti si neavizati ca fiind ale unui compozitor sau formatii care se numeste astfel), in lume existand o seamna de artisti care produc acest gen , dar nu prea multi, iar in Romania absolut DE LOC !De notat ca acest gen de muzica mai are o caracteristica , un subgen de fapt: muzica tematica - este muzica ce se foloseste ca tema intr-un film de exemplu si pentru colorarea, ambientarea acestuia.



        Odata cu incetarea activitatii lui Anton Suteu, Adrian Enescu si Catalin Tarcolea, muzica de acest gen -tematic ambientala - nu a mai fost reprezentata de alti compozitori romani.

        Pana la B.M.Fyc !
 
        DATI PAGINA SI AFLATI MAI MULTE:


- nemotoujours -


1
.
Faptul ca am descoperit un artist de acest gen a fost o mare bucurie pentru mine si am luat legatura imediat cu el pentru a-l ruga sa-mi permita sa-i folosesc muzica - ce deja ma fermecase - in filmultetele mele de vacanta.
A fost foarte amabil permitandu-mi acest lucru si astfel am ajuns sa colaboram de aproape 3 ani.
Interesant este ca ulterior colaborand cu Marina Militara Romana ca parteneri media pentru operatiunea "Atalanta", aceasta mi-a permis ca in clipurile- reportaj pe care le-am realizat (editat/montat) cu materialul video furnizat de Marina , sa-i folosesc muzica drept tema, rezultand chiar aprecieri pentru aceasta alegere.

Zilele trecute l-am tot rugat pe Fyc sa-si faca un autointerviu si dupa multe insistente a reusit performanta sa faca macar o prezentare.
Mai jos vi-l dau in seama, apoi va propun audierea si vizionarea unor piese ale sale.
Sigur veti fi incantati !

.
.




B.M. FYC



Despre B.M.Fyc

Bîna Mihăită Ficu este un artist român născut în 1977 in orasul Corabia.

Iubind muzica de cand era copil si traind in mare parte la tara... acordeonul este instrumentul cu care a inceput sa isi dezvolte aptitudinile muzicale studiind singur cantece din folclorul romanesc, o amprenta care mai tarziu avea sa influenteze in mod pozitiv creatiile sale muzicale cu modulatii si arhaisme specifice zonei natale.

Orga electronica (ceva nou la acea vreme) este instrumentul care l-a fermecat cu adevarat, acesta facand din muzica mai mult decat o pasiune.
.

Autodidact, avand un talent nativ, nu i-a fost greu sa abordeze si alte genuri muzicale, cum ar fi muzica usoara, muzica orientala, muzica electronica.

Din aceasta dorinta de a aborda si alte genuri muzicale s-a nascut ideea si passiunea pentru muzica electronica si dorinta de a crea, fapt ce la determinat ca la inceputul anilor 2000 sa experimenteze muzical in acest sens creand mai multe albume muzicale de acest gen.



Descoperind posibilitatile nelimitate de a crea muzica cu ajutorul calculatorului primele creatii s-au indreptat catre genul electronic/clubing (trance, house),in 2004 terminand albumul ''HouseMania'' ca ulterior,indreptandu-se tot mai mult catre naturalete si armonie, si-a indreptat atentia si a inceput sa compuna diferite teme muzicale (muzica de relaxare), genul ''ambiental'' (numit generic) reveland-ul si pliinduse cel mai bine pe ceea ce artistul simte si doreste a dezvolta mai departe.

In anul 2006 finalizeaza albumul ''Anotimpurile inspiratiei'', un album cu piese melodioase inspirate din natura.

A urmat apoi albumul ''Eternitate''  in 2008, album cu tema istorica in care abordeaza genul New-Age, lucrand apoi pana in anul 2011 la albumul ''Planeta albastra''  aici dezvoltand un gen de muzica ambientala-contemplativa, pentru relaxare.

In anul 2012 a creat albumul ''Muza iubirii'' un album de suflet, deosebit ca sound si tematica, un mozaic muzical, o imbinare suprinzator de placuta intre nou si vechi, sentiment si culoare in care artistul a pus mult suflet si pasiune.

 

Pana in prezent, pe parcursul activitatii sale artistice BMFyc a fost implicat in diferite proiecte, campanii si colaborari cu diversi artisti si oameni de cultura...

Am enumera cateva nume si proiecte de referinta:

-Redactor si colaborator muzical la Frecvenţa Cititor de Proza un proiect cultural Cititor de Proza.

-Colaborator in campania COPILARIE FARA VIOLENTA.

-Colaborari cu scriitoarea Floarea Cărbune si prozatoarea Dorina Şişu in diferite proiecte si difuzari radio si online.

-Colaborare cu poeta si realizaoarea radio Mariana Eftimie Kabbout (Radio Vis).

-Colaborare cu graficiana Nina Vizireanu si renumitul pictor Mihai Cătruna.

-Colaborare cu omul de cultura (teatru, muzica) George Serban (Nea Farfale).

-Colaborare cu Dj. Lucian (Lucian Mitrache) cu acesta din urma realizand piesa si videoclipul ''RELAX YOUR MIND'' genul Chillout,piesa care a fost difuzata in cluburi si pe unele posturi de radio din Polonia si Republica Moldova.

Un real succes si o piesa reprezentativa pentru artist, care a bucurat multi fani ai acestu gen muzical(muzica ambientala, muzica de relaxare),este piesa ''Whispers Moonrise'' (Soapte la rasaritul Lunii), videoclipul acesteia ( http://youtu.be/YoGybPQ1x70 )strangand pe Youtube peste 33000 de vizualizari reale pana in prezent.



In Romania artistul s-a lovit de un mare dezinteres al caselor de discuri si producatorilor, fata de muzica pe care o face,fapt ce la determinat sa se orienteze tot mai mult catre case de discuri internationale sau chiar sa isi faca propria casa de discuri.

Asemenea multor alti artisti, producatorii din Romania i-au spus ca nefiind comercial, neinteresant, motivand ca aceasta este o muzica care nu face vanzari...,insa acest fapt l-a ambitionat si mai tare, continuand sa creeze si sa produca muzica electronica de calitate.

Genurile muzicale abordate sunt:

-Ambiental

-New Age

-Electronic

-Chill-out

-Clubing

-Trance, House

-Folclor romanesc



Asadar..., doar ascultandu-i muzica puteti simti si auzi o latura sensibila si divina a muzicii pe care artistul doreste sa o dezvolte si sa o scoata in evidenta,latura ce poate incanta sufletul oricarui ascultator,pentru ca asa cum mereu ai place a spune:

''muzica mea are un strop de divinitate in ea''


Am promis ceva piese, asa ca fac putin pe dj-ul:
Incep cu una ritmata si cu un clip dinamic,ceva mai tehno-electronic, pentru a va energiza putin.:
 


 Si continuam cu ceva mai romantic, visator:
(Te astept de o viata )



si inca o piesa, dar de aceasta data pur tematica, deosebit de inspirata:
(Alexandru cel Mare)


unul din clipurile in care i-am folosit muzica este urmatorul, cu scuze pentru calitatea imaginii, dar pe vremea aceea eu nu ma prea intelegeam cu youtube-ul:
(Intre doua lumi)


Sperand ca v-a placut, vedeti ca are mult mai multe piese, deosebit de frumoase toate si haideti sa incercam sa-l promovam mult mai mult, din vorba-n vorba si din iemail in iemail ......
  

(O parte din creatiile sale le puteti asculta si viziona pe canalul sau oficial de Youtube).



 

=================================


 Editare :- nemotoujours -
.





4 comentarii:

  1. Mulumesc frumos pentru aricol si prezentare!
    Multumiri si penru cei ce imi asculta muzica si apreciaza ceea ce fac!, Multumesc fanilor si admiratorilor, in mare parte de pe internet care mi-au fost alaturi si m-au incurajat mereu sa creez!.
    Dumnezeu sa va aduca impliniri si bucurii in viata!.

    Sa auzim doar de bine! ;)
    Cu respect si admiratie BMFyc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Idea e ca nu sunt chiar atat de necunoscut.... ;) Mulumita ascultatorilor. Oricum Multumesc frumos!.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur din tot sufletul pentru realizările tale legate de muzică, în special. Dar mă bucur, mai ales, că exiști și sunt încântat să-mi amintesc de multe clipe plăcute pe care le-am trăit împreună. FELICITĂRI !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca are dreptate
    O stea printre stele!

    RăspundețiȘtergere