19 iunie 2013

122.Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu va începe azi!

1






Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu va începe miercuri şi, timp de cinci zile, îşi va încânta publicul cu peste 30 de pelicule de cea mai bună calitate, concerte, proiecţii speciale, întâlniri cu oameni cunoscuţi din lumea cinematografiei şi alte surprize, conform unui comunicat remis, marţi.

DA PAGINA. 


Oferta TIFF Sibiu: 30 de filme, concerte, proiecţii speciale timp de cinci zile


Startul proiecţiilor se dă miercuri încă de la orele amiezei, cu o serie de titluri dedicate celor şapte arte: la Centrul Cultural Habitus rulează, de la ora 15,00, ''Dimensiunea umană'', iar de la 17,00, ''Artistul care a înghiţit lumea'', în timp ce la Teatrul Gong este programată, la ora 18,00, o producţie impresionantă despre lumea baletului - ''Primul loc'', iar la ora 20,00 o peliculă intrigantă - ''Motoare sfinte''. Prima proiecţie de marcă a Festivalului are loc de la ora 22,00, în Piaţa Mare, unde publicul este invitat să vizioneze o comedie de referinţă a cinematografiei româneşti recente. ''E periculoso sporgersi'' (regia Nae Caranfil) este pelicula-bornă care a marcat începutul noului şi excelentului cinema românesc, aflată la aniversarea a 20 de ani de la premieră, care va rula în prezenţa regizorului şi a unora dintre actorii din distribuţie.

Pasionaţii de muzică se vor putea delecta cu filmele dedicate acestei arte programate la Music Pub, începând cu ora 22,00 - ''Sindromul Punk'' şi ''Glastopia''.

Joi, Piaţa Mare din Sibiu va fi punctul maxim al distracţie de la TIFF. Etno-rockerii de la 'Zdob şi Zdub' vor susţine un concert incendiar, începând cu ora 19,30, care va fi urmat de premiera celei mai recente comedii semnate de Horaţiu Mălăele - ''Funeralii fericite''. Mălăele va fi prezent la proiecţie, alături de Adrian Lustig, producătorul şi scenaristul filmului.

Pe agenda TIFF 2013 figurează două evenimente speciale, organizate în decorurile deosebite ale Cetăţii Cisnădioara şi Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. Vineri, la ora 21,30, la Cisnădioara va fi proiectat ''Samsara'', un documentar impresionant, iar sâmbătă, la ora 22,00, pe lacul din Muzeul Satului, ''Viaţa lui Pi'', revoluţionarul filmul al lui Ang Lee.

Pe ecranul din Piaţa Mare vor rula, până la finalul Festivalului, de la ora 22,00, cele mai tari pelicule ale momentului: vineri, ''Zborul'' (regia: Robert Zemeckis, cu Denzel Washington), sâmbătă, ''Atlasul norilor'' (regia Tom Tykwer, Andy şi Lana Wachowski, cu Tom Hanks), iar duminică, ''Anna Karenina'' (regia Joe Wright, cu Keira Knightlley şi Jude Law).

Preţul biletelor este cuprins între trei şi 25 de lei, cele mai scumpe fiind cele din seara concertului 'Zdob şi Zdub'.

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc - APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură a municipiului Sibiu. AGERPRES

pagina TIFF :AICI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu