04 octombrie 2013

261.Idiotenii postdecembriste - ce prostii pot scrie jurnalistii nostri !

De niste chestii de-astea vorbim aici
File din istoria spionajului post-decembrist

A fost implicat Berceanu în dispariţia rachetelor de la fosta UM 1411 Valea Roşie?

.

Oameni buni !
Cititi ce tampenii pot scrie idiotii care se vor a fi numiti jurnalisti ,ce minciuni aiuristice cu privire la subiecte de care nici macar nu au habar !!!
Este tragic sa mai fie si crezuti...
Stiti de ce ?
Pentru ca in acele zile, despre care ei spun ca"stie" din nefericire ma aflam si eu acolo, "de buna voie" ca imi satisfaceam stagiul militar obligatoriu si mai am inca fro ceva martori camarazi "voluntari'"ceruti de catre patrie.
Madam care a emanat minciuna asta probabil ca in acea vreme molfaia suzeta , asa ca sigur ori a ascultat pe la fro carciuma betivani, ori a pacalit-o freunu care a prins-o la pat si i-a turnat "un mare secret national"
Hai sa vedeti mostra de jurnalism atehnic si acognoscibil:
DA PAGINA !

Uite asta a fost " 1411 " ca zilele trecute mi-a fost dor de ea si fusei la Craiova s-o vad ! NA !
  Pentru bombele, oricât de mici, de sorginte atomo-nucleară, trebuie să existe atât rachetele cât şi avioanele care să le transporte la ţintă.-
 (UITE CE BINE LE ZICE - INSEAMNA CA CINEVA CARE STIE-I SPUSE !)
 Uzina de Avioane Craiova a proiectat şi construit, între anii 1983 şi 1988, un număr de 750 de aeronave pentru minibombe atomice. 
( IA UITE CE FACURAM NOI !!!!!!!!! CARE DE ABIA NE CARPEAM SA CONSTRUIM CATEVA 93 SI 99 !!!) 
În anul 1987, în incinta uzinei a fost surprinsă, de către organele de Securitate, cu un aparat de fotografiat, Tonia HALPERIN, de cetăţenie israeliană, arestată pe loc şi expulzată în ţara de origine. 
 (MAI SA FIE, I.A.R. CRAIOVA ERA BULEVARD SI NOI NU STIAM !!!)
Curios este că cel care o introdusese în uzină, inginerul pe atunci Radu Berceanu, s-a ales doar cu un dosar la Direcţia a III-a DSS, dosar închis miraculos, în ciuda acuzaţiei de trădare şi spionaj, în august 1989. El nu a ajuns în faţa plutonului de execuţie (pedeapsa era capitală atunci pentru infracţiunile în cauză) din simplul motiv că el nu era un simplu inginer aeronautic, ci ditamai maiorul şcolit pe băncile Spionajului Militar. 


CERCETĂRILE PENTRU CREAREA RACHETELOR ROMÂNEŞTI CU RAZĂ MEDIE DE ACŢIUNE CARE SĂ POARTE FOCOASE ATOMO-NUCLEARE AU ÎNCEPUT ÎNCĂ DIN ANUL 1971, 

 la Institutul de Cercetări şi Proiectări pentru Rachete Meteorologice din pădurea Băneasa şi au fost materializate, aşa cum arătam mai sus, la Uzina de Avioane Craiova. Ele au fost „copiate” de către cercetătorii militari români după modelul ROT sovietic (Rachete Operativ-Tactice).

(BAI TANTI, NU "RACHETA"ESTE NUCLEARA, CI DOAR CAPUL POARTA "BOMBA", PE NOI NU NE INTERESA SA FACEM RACHETE, CA LE AVEAM, CI DOAR CAPUL DE LUPTA, CA ASA-I ZICE TEHNIC SI MILITAR !)
.
Avertizorii Expresului de Sud spun că aceste rachete au dispărut din Unitatea Militară (fosta UM 1411) din Valea Roşie Craiova în timpul evenimentelor din decembrie 1989, atunci când comandantul unităţii a fost somat de către Radu Berceanu (copia filmării întâlnirii dintre cei doi se află în posesia redacţiei noastre!) să îi predea ROT-urile româneşti.
(BAI CAPETE SECI, ATUNCI CU CE DRACU AM FACUT NOI APLICATIE IN AUGUST 1990 ??? LE-AM IMPRUMUTAT DE LA BULGARI ???Sa vezi ce facu al nostru comandant saracu, cand toti eram in dispozitiv de aparare si se tragea in draci dinspre Facai catre noi !) 
 Alte 400 de rachete (aflate în Unităţile Militare Ineu şi Teiuş)(POATE LUGOJ,IAR TEIUSUL SARACUL...)
 au dispărut, între 1995-1996, în direcţia Israel, odată cu furnizarea, de către acelaşi Berceanu, către baza militară din El Gurion, a unui prototip de avion multiroll ce era fabricat în secret de Uzina de Avioane Craiova pentru armata franceză, iar transportul ultrasecret al avionului în cauză, împreună cu minirachetele nuclearo-atomice, a fost realizat prin cooperarea între Mossad, SIE şi DIA, cu ştiinţa şi aprobarea lui Ioan Talpeş.

(vedeti ce tampiti suntem !!! fabricam avioane "multiroll !" pentru fraierii de francezi, iar acum le cumparam !!! Mai tanti, tu stii cand a aparut conceptul de multirol si cat de multa tehnica inseamna asta? Dar mai ales stiai faptul ca I.A,R,Craiova efectiv se chinuia sa puna in practica amaratul de 99 in acea vreme care era varf de tenhica pentru noi ? Si ca 93-ul iesea cu greu pe portile fabricii si cu multe lipsuri de proiectare si executie iar armata astespta in draci sa fie fabricate?)


AU DISPĂRUT, DE ASEMENEA, PE ACEEAŞI FILIERĂ, ŞI AERONAVELE TU-143 (VR-3 REIS), PRIMELE AVIOANE DE CERCETARE FĂRĂ PILOT, ACHIZIŢIONATE DE ARMATA ROMÂNĂ DE LA SOVIETICI. 

 ( Vedeti mai fratilor ca astea nu au fost casate in 92-93 cum scrie in acte?Aoileo, dar cum o fi ramas ala de la Muzeul aviatiei intreg ???)

Avionul fără pilot făcea parte dintr-un proiect ceauşist încadrat, la nivelul anului 1988, la categoria Secret de Stat. Vorbim despre un “proiect”, pentru că dictatorul intenţiona să realizeze o racheta de croazieră românească, pornind de la platforma TU-143 (VR-3). La Centrul de Cercetări şi Producţie în domeniul rachetelor de la Crângul lui Bot (astăzi ELMEC Ploieşti) şi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, era în teste un avion fără pilot (în fapt o rachetă de croazieră fără focus)(POATE "FOCOS"CACI ATEHNICO, "FOCUS" GASESTI LA COLEGII FOTOGRAFI SI OPERATORI DE CAMERA DE FILMAT !), utilizat pentru cercetarea aeriană. Inginerii români sperau că vor fi capabili să realizeze o replică îmbunătăţită a modelului TU-143, capabilă să poarte focoase nucleare. De fapt, proiectul TU-143 era modelul TU-300 Korshun, model furat de către serviciul secret al armatei române de la sovietici. Proiectul rachetei de croazieră româneşti se baza pe platforma unui TU-143, modificat şi echipat cu  motorul reactiv Turbomeca Artouste III B, folosit pentru elicopterele IAR-316 B Alouette III (VEDETI, IAR BUCATA DE ADEVAR STIUT,CUNOSCUT !). Motorul  dezvolta 650 kgF, la un consum specific inferior lui TR3-117 (motorul TU-143), având în acelaşi timp un gabarit mai mic. Ca şi în cazul rachetelor ROT, fără nici o explicaţie, prin 1997 escadrila de TU-143 românească a dispărut pur şi simplu din înzestrarea armatei. Au fost înlocuite cu aparatele Shadow 600, de producţie americană.

  Probabil tanti a noastra se refera la proiectul N86 de avion (cu format de) racheta de croaziera-, care de fapt nu avea nici in clin nici in maneca cu TU143,adeca pana si un tampit daca le vede una-langa-alta realizeaza ca sunt complet alta mancare de peste pornind de la forma pur si simplu !
  Dar...asa-i cu specialistii de scandal!
(tot la noi,adica DAND CLICK AICI gasiti N86 si la wiki DAND CLICK AICI )
ACHIZIŢIA AVIOANELOR SPION SHADOW 600 A FOST SUPERVIZATĂ DE PRIETENUL FOSTULUI ŞEF SIE IOAN TALPEŞ, DR. INGINER VASILE PASCU, NUME DE COD “DOCTORUL”.  La vremea aceea, Pascu era colonel sub acoperire la firma Telespatzio ( DESIGUR, O FIRMA CARE AVEA IN PLANUL DE ANGAJARI SPIONI SUB ACOPERIRE). Sovieticii au păstrat pentru TU-300 motorul TR3-117 (de la TU 143) cu tracţiunea de 640 kgForţă, modificându-i suprafaţa în plan a aripii (delta în loc de aripă trapezoidală) şi lungind fuselajul pentru a mări rezerva de carburant şi încărcătura utilă transportată. TU-300 cântărea 3 tone şi avea rază de acţiune de 1.000 km. Sistemul de navigaţie era similar celui de pe rachetele americane de croazieră Tomahawk. O varianta TU-300 prevăzută cu radar side-looking airborne (NUMAI CUVINTE DESTEPTE, SA TE FACA SA CREZI CA "LE STIE BRE,DECI LE SPUNE PE DREPT !"), servea pentru depistarea ţintelor de suprafaţă de tip aerodrom sau baterii de rachete AA. Alta, prevăzută cu bombe în casete (1.000 kg ), înmagazina în memorie coordonatele ţintei şi apoi o ataca. Specialiştii spun că, probabilitatea ca o salvă simultană de rachete de croazieră (zburând la 50 m cu dese schimbări de direcţie) să neutralizeze şi să creeze breşe prin sistemul de apărare antiaeriană, este mai mare decât cea a lansării rachetelor SCUD care n-au precizie. Abaterea probabilă a acestora din urmă, fiind de ordinul a 4-5 km. (NU ZAU MADAM, ASA INVATASI MATALE? VEZI CA INTRE POZITIILE 68 si 69 AI PIERDUT NESTE CHESTII, NU DE ALTA, DAR SI PE VANT LATERAL PUTERNIC UN ROT SAU SCUD CU BATAIE 60 - 200KM DACA TRECE DE 1 KM ABATERE TE BATE COMANDANTUL DE BATERIE LA POPONETZ !IAR LA SCUD,INTRE 100 SI 300 KM ,LA CAT DE MULT POARTA IN CAPUL DE LUPTA, ORICUM FACE PRAF TOTUL PE O RAZA MULT MAI MARE DE 4-5 CAT SPUSESI MATALE AICI)  Ceea ce în cazul unei baze aeriene dispuse în jurul pistei de 2,5 km sau a unei baterii de rachete anti-aeriene în dispozitiv circular cu raza de 800 m înseamnă rateu sigur.  

Simona Fica, 21 martie 2012
.
  Frati si surori, spuneti bre daca nu bate campii !!!
  Interesant este ca aceasta madam care scrie un articol de "mare impact" si cu mult aplomb, pe langa faptul ca bate campii tehnic dar si ca informatie ,dar se "face " a sti multe, vorbeste despre un comandant de unitate al carui grad la acea vreme nu-l stie (spun eu care era :MAIOR ! iar nume ioc (i-o fi frica??? dar de Berceanu de ce zice?) si nu-l zic nici io ca nu am de ce, in schimb nici nu cunoaste un lucru foarte important: ca vorbeste de U.M.1411 fara sa stie ca acea cladire nu era o unitate militatra ci o cazarma in care functionau TREI UNITATI MILITARE !
  Adica una de geniu, cu mai multi soldati ca 1411 si inca una... de ANTIAERIANA cu rachete Volhov !cu doar vreo 80 de soldati si minim 100 de cadre!
  1411 asigura si acestora  comanda garzii, comanda punct control si ...O.S.,adeca ofiterul de serviciu.
   In total fro 1000 si ceva de gorobeti care daca trecea un purice, macar unul observa.
   Iar sa ne iasa noua tehnica fara sa stim...dupa ce ne intrase de mult frica trupelor speciale ca ne pun bulina sub telefon...sa creada ea cu pretenul ei din pat !
   Si in acele zile, nustiucum sa zic, dar 90% din cadre si gorobeti erau in jurul unitatii, in perimetru, in zapada, transee si boscheti non-stop cu arma in mana, in dispozitiv de aparare, nu la televizor sau in wc-uri ! 
   Deci macar un idiot vedea cand ar fi iesit dita-mai animalele pe poarta !
   Si sa revenim:
BAI CAPETE SECI, ATUNCI CU CE DRACU AM FACUT NOI APLICATIE IN AUGUST 1990 ??? LE-AM IMPRUMUTAT DE LA BULGARI ???

  De chestia post-decembrista cu Israelul se stie prea bine inca de atunci, dar asa se face : pe un "secret" stiut se impleteste un MAAAARE secret INVENTAT ! 
  Camarazi din 1411, dati-va cuvantul: o fi fost al nostru comandant cu multe pacate, dar in afara de "Salvarea" pe care ati ciuruit-o ca nebunii pe 23 dec 1989, ce dracu masina si cu cine a mai avut curajul sa treaca pe acolo, darami-te sa si opreasca la unitatea noastra??????
  Bai magarilor, nu mi-ati raportat ca ar fi venit zilele alea careva si a mai si carat din rachete????
  Bine, stim toti ca erau doar machete de exercitiu, dar astia cred ca armia ceausista avea bombe in hangare.
  Sau eu eram cretin si le ciocaneam inconstient ???
  Ia spuneti si voi ceva, ca mor de nervi !
                 - nemotoujours - 

8 comentarii:

  1. Nu va face cinste acest limbaj caustic. Ce conteaza acum daca este racheta nucleara sau capul rachetei, amintind acum de acest continut:
    "Ca şi în cazul rachetelor ROT, fără nici o explicaţie, prin 1997 escadrila de TU-143 românească a dispărut pur şi simplu din înzestrarea armatei."
    ::)) Despre ce vorbim?
    Stiti cu e , unul cu microscopul , altul cu telescopul.
    Doamna cu pricina tinde catre partea 'buna' a fortei :), noi cu saracia, nevoia si neamul..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VA MULTUMESC PT PREZENTA CONSTANTA SI SA NU CREDETI CUMVA CA NU TINEM CONT DE CEEA CE SCRIETI.
      VA ASTEPTAM IN CONTINUARE

      Ștergere
  2. CAND DAI DE TAMPENII, CONSIDER CA DIPLOMATIA ESTE INUTILA.
    1.ROT-URILE IN ACTE NU MAI EXISTAU DE PE TIMPUL LUI CEASCA SI SE STIE MOTIVUL, MILEA SARACUL A ASCUNS CATEVA BATERII.
    2.TU 143 ERA OUTDATE, O RELICVA, NU-SI MAI AVEA ROSTUL SI CERCETATORII ROMANI NICI MACAR NU SI-AU BATUT CAPUL SA-L MAI STUDIEZE PT @ A FURA TEHNICA DIN ANII 60@- ESTE O PROSTIE SA MAI SPUI DE ASA CEVA IN ANII 90, CA SI CUM CINEVA AR CAUTA UN CALCULATOE 286 SA-L COPIEZE ACUM

    3.NICI NAIBA NU VROIA SA COPIEZE RACHETELE ROT, PT CA STOCUL ERA SUFICIENT PT UN REZBEL SI...IESISERA DIN CALCULUL ARMATEI CA NEVOI DE MULT - VEZI PCT 1 - INTRUCAT CEASCA HOTARASE SA LE VANDA SI SA UITE DE ELE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum nu existau roturile in acte daca in 1988 am avut o aplicatie in urss(kazahstan)cu asa ceva?

      Ștergere
    2. IN ARTICOLUL SCRIS DE TANTI CEA ISTEATA SE SPECIFICA FAPTUL CA ACELE BATERII AU FOST FACUTE DISPARUTE IN PERIOADA EVOLUTIEI SI EU AM PUS INTREBAREA DESPRE APLICATIA FACUTA DE NOI LA BABADAG.

      Ștergere
  3. Mi-am amintit o vorba:
    "Esti inteligent daca nu crezi decat jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care jumatate."
    Am revenit pentru ca am 'simtit' ca am primt un raspuns.
    Am si eu radare dar nu ca alea despre care se discuta pe "rumaniamilitary" :)
    Seara buna !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit cu atentie articolul original, la fel cum am citit si comentariile din postare. Sentimentele ce ma incearca sunt contradictorii intrucat, pe de o parte, sensul articolului de baza, dincolo de exagerari (denaturari) mi se pare clar, si intru totul motivat, daca luam in calcul situatia jenanta in care arata armata noastra acum, cel putin in ce priveste inzestrarea. Eu sunt convins de exemplu ca disparitia ROT-urilor din inzestrare nu era inevitabila, fiind o speculatie evidenta afirmatia ca insusi Ceausescu ar fi renuntat la ele... cu siguranta unele modele erau suficient de vechi si inprecise pentru a nu mai fi utile in inzestrare, altele insa nu cred. De asemenea afirmatia cum ca Tu-143 erau niste vechituri inutile poate fi adevarata daca ne referim eventual la perioada post-2000, dar pentru perioada ante-1989 este o afirmatie eronata. Pentru cunoscatori aceste aparate asa proaste cum erau au fost folosite in Afganistan de catre sovietici pana in 1988 asa incat sa spui ca in 1989 erau bune de aruncat inseamna ca nu prea stii ce vorbesti. Intr-un alt sens sunt constient si de faptul ca senzationalismul gazetaresc a contribuit mult la articolul initial, exagerand mult sau chiar inventand, dar, daca luam in considerare jaful general in mai toate domeniile post-1990, nu cred ca demoland articolul original am ramas cu ceva constructiv sau pozitiv ca stare de spirit in realitatea vietii pe care o traim aici in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. IMI pare rau, dar desi nu sunt de acord cu cateva afirmatii pe care le+ai facut in acest comentariu pe care EU le conssider gresite, am promis in mai multe randuri ca NU ACCEPT COMENTARII DE LA PERSOANE NEIDENTIFICATE>
      In cazul in care in termen de 24 de ore nu te vei loga cu un nick-name macar, oarecare, voi sterge comentariul tau !
      CONENTARIILE ANONIME NU SE ACCEPTA!
      CLAR?

      Ștergere