04 octombrie 2013

260.Septembrie prin Romania lui 2013 (1) : prima parte a drumurilor mele - proslavim cotropitorii !!!

Un simbol al romanismului...ar trebui.
   De mult nu mai fusesem prin vestul tarii si iata ca mi-am gasit motiv serios sa le strabat si sa vad ce mai avem prin tara si ce mai este bun si rau pe acolo.
   Dezamagirile s-au impletit cu ceva multumiri si remarci de genul" uite ca se poate si bine", dar acestea din urma au fost asa de putine incat nu pot sa le enumar.
   Din fericire am realizat ca cine vrea, poate, se descurca si face mai mult decat te astepti, numai ca acestia sunt prea putini, blocati de politica pur si simplu criminala si de mafiile locale care au devenit nu mai puternice cat mult mai obraznice si ofensatoare ca inainte.
   Se pare ca guvernarea de acum a dat si mai multa putere si incredere clicilor imbuibatilor locali, care au prins un tupeu mai mare decat pe vremea comunistilor cu fata umana de acum multi ani.
   Drumurile au fost simple: Brasov-Transfagarasan-Targu- Jiu-Hurez cu vestita manastire-Transalpina-Deva-Brad-Gurahont-Sebis-statiunea Moneasa, mica bijuterie a Apusenilor-iarasi Brad cu faimosul muzeu al aurului- comuna Traian Vuia cu (in sfarsit!) muzeul "Traian Vuia"-Caransebes-Herculane-Oravita-Portile de Fier cu muzeul lor- si bania Craiovei cu faimosul parc "Romanescu".
   Zilele acestea de veti dori, o sa va povestesc si o sa va arat muuuulte chestii interesante, mai bune si mai rele, comentate sau nu, adica si cladiri istorice si locuri de vis si muzee si oameni si unde ar merita sa va faceti o vacanta ieftina si frumoasa.
    Sper sa va placa.
- nemotoujours -

DA PAGINA !

  In afara de magariile facute de smecherii imbuibati si ridicati de politic, am vazut si prostii monumentale realizate de incultura si lipsa crasa de demnitate istorica ce au ajuns sa ne caracterizeze, cea mai la ordinea zilei care vad ca se propaga exact ca ciuma printre noi fiind prostia ridicata la rang de mandrie istorica a cuceririi romane  si este drept, daca in capitala tarii in fata celui mai important muzeu de istorie nationala este o statuie a celui care ne-a cucerit, de ce in Brad, "Orasul de aur" sa nu existe inca una ?????? si asta in partea opusa a Dacului nostru iubit si cantat ?
  Normal ca edilii orasului Brad, in lipsa lor de nationalism, mandrie patriotica si demnitate, au ridicat in acelasi parculet din centrul orasului un bronz al celui care s-a laudat si a sarbatorit mai mult de 200 de zile victoria impotriva celui mai mandru si puternic dintre neamurile pe care a vrut sa le supuna - desantatul si degradatul imperiu roman !
Emblema mandrului stat ce ne-a dat traditia si neamul
Si a celor ce ne-au cucerit...doar pentru vreo 250 de ani!
 Vazand asa ceva, ma intreb: de ce nu le-am ridicat statui si Mariei Tereza sau turcilor?
  Rusine domnilor conducatori, suntem singura natie din lume care proslavim COTROPITORII !!!!!!!!
   Chiar nu se termina cu idiotenia asta?
  Dar acest subiect il voi pastra pentru alta data.
  O alta mare magarie este Herculane, unde am zis ca voi vedea in sfarsit banii alocati pentru a reabilita o mare rusine a noastra: bataia de joc cu privire la un tezaur incomensurabil de binefaceri ale naturii impletit cu monumente de arta arhitehtonica unice pentru o statiune din orice parte a lumii.
  Minciuna sau adevar? Asa se va numi episodul despre localitatea care depasea Karlsbadul (Karlovy-Vary) nu de mult in vremurile apuse si ale noastre, cu ape facatoare de minuni si hoteluri, promenade, parcuri de paradis.
  Acolo am gasit cum se manjesc banii alocati pentru refacere si cum localnicii se lupta sa traiasca,realizand lucruri deosebite doar pe munca si imprumuturile lor.
  Va rog dati click pe imagini ! 


Fantana de portelan,(majolica) de o valoare inestimabila,din interiorul "Bailor sulfuroase"ajunse wc-eu public
 
Vila "Elisabeta"-cica restaurata,neterminata si deja...scorojita ca o marfa proasta.


Incredibil!Izvorul de ape de stomac,din groapa de gunoi - adus la starea pe care o merita.
Mana investitorului particular:cel mai frumos restaurant din Herculane,avand terasa peste apa Cernei,transformat dintr-o ruina intr-o emblema !
 
  






































  Da frati si surori !
  La Herculane am vazut ce inseamna sa faci pe bani publici ori...europeni (adeca tot publici) si ce inseamna s-o faci pe banii tai, ca particular.
  Sunt trei izvoare amenajate si aranjate cum trebuie si patru vile si hoteluri istorice incepute si manjite.
  De ochii lumii.
  Si amarati care au lucrat cu carca prin tari straine si s-au imprumutat la rude si prieteni si au facut pensiuni boboc, cu tot ce vrea pipota ta .,cu preturi mici si confort maxim si pe care-i calaresc controalele si jmecherii cu foste hoteluri de stat ca sa-i omoare.
  O sa vedeti si o sa va arat cum aratau multe cladiri istorice in 2009 si cat de rau - muuult mai rau - arata acum !
  Sa va mai zic???
  Doar atata: linia ferata Brad- Santana , una dintre cele mai vechi din Romania, intrata in patrimoniul international impreuna cu garile - foste -superbe din traseu, devenita toata o ruina - pardon, gropi de gunoi garile si haltele monumente istorice - pentru care din 2011 sunt alocati bani pentru renovari, dar totul se distruge continuu...

Gara din Brad - picand de-anpicioarelea.Culmea !Functioneaza!
 
Gara din Brad - monument arhitectonic, un mic palat - bolnava de pecingine

 




















  Am mers mult in aceste zile si , va repet: va voi arata foarte multe chestii si bune, dar din nenorocire si chiar mai rele decat erau inainte vreme.
  Sper sa aveti rabdarea sa cititi, sa va uitati si sa trageti concluzii scrise, sa spuneti - nu doar pe mail - cum vedeti voi lucrurile intr-o tara superba, plina de bogatii si frumuseti, dar condusa de...oamenii alesi de noi.
  Va asteptam !

- nemotoujours - 

Un comentariu:

  1. Sunt doinamariana. Am citit cu răbdare cele scrise și m-am întristat. Este inadmisibil ca o țară frumoasă și bogată să-ți ofere imagini dezolante, mai ales acolo unde mâinile omului ar fi putut face minuni- includ aici și mâinile guvernanților.Cred că,pentru această stare de lucruri, sunt vinovați, în primul rând aleșii,în mare parte nepricepuți, dar puși pe căpătuială și apoi, noi toți, cei ce n-am pornit încă lupta cu inerția, nu refacem, dar distrugem fără milă și ceea ce a fost, cândva, frumos și bun.

    RăspundețiȘtergere