11 decembrie 2013

350.RESTITUIREA, CĂTRE AUTORITĂ ȚILE ITALIENE, A UNUI LOT DE BUNURI CULTURALE EXPORTATE ILEGAL DIN ITALIA

                                                                                  CONFERINȚĂ DE PRESĂ PRILEJUITĂ DE
RESTITUIREA, CĂTRE AUTORITĂȚILE ITALIENE, A UNUI LOT DE BUNURI CULTURALE EXPORTATE ILEGAL DIN ITALIA
 
Muzeul Național de Istorie a României a găzduit marți, 10 decembrie, ora 13.00, o conferință de presă organizată cu prilejul restituirii, de către Statul Român, a unui lot de bunuri culturale către autorită țile italiene, obiecte ce au fost exportate ilegal din Italia și au fost recuperate de autoritățile judiciare române.
            Evenimentul de presă a avut loc la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, Bucureș ti, în Sala Lapidarium și a fost urmat de ceremonia de restituire a bunurilor, către autoritățile judiciare italiene, reprezentate de ofițeri ai unităţii Carabinieri della Tutela per i Beni Culturali.
 
DA PAGINA !
 
În cadrul conferinței au luat cuvântul domnul Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, domnul Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, domnul Tiberiu-Mihail Niț u, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casa ție și Justiție, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Na țional de Istorie a României.
Urmare ac țiunilor desfășurate de autoritățile judiciare române, alături de cele italiene, în anii 2012 - 2013 au fost recuperate, în România, 22 de lucrări de artă, reprezentând picturi în tehnica ulei pe pânză, pictură pe folie de metal și tempera pe lemn, respectiv 18 tipărituri vechi, din secolele XVII-XX.
 
 
Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural,  Educație Muzeală  și Organizare Expoziții  [PR Department]
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu