22 decembrie 2013

368.Cum trăiesc țiganii români cerșetori în Norvegia - documentar

   Se spune ca vor sa munceasca.
pleaca de aici ca e rau, dar nu incearca sa le fie bine integrandu-se, invatand o meserie, acceptand sa puna mana sa faca ceva.
   Se vaita si se jelesc si ne ponegresc cum ca am fi rai cu ei si nu-i ajutam.
   Le-ati oferit vreodata de munca. pe masura cunostintelor si priceperii lor?
   Incercati : dati-le de facut curat,de sapat, de plivit...sa vedeti cate zile vin la munca si cum se vor comporta.
   Acestia sunt cei care au fost si vor fi cersetori, pentru ca in mintea lor nu mai exista cumva ideea reala de a se integra, de a avea program, de a avea disciplina si respectul muncii.
   Fata de alti tigani, eu ii consider pe acestia si pe copii lor pierduti pentru societate, copii care sufera din greu din cauza parintilor plecati si care-si doresc...SA AJUNGA SI EI CERSETORI IN NORVEGIA !
   Dar vedeti-i in acest film daca nu i-ati cunoscut pana acuma!

*nemotoujours*
  Un film documentar cutremurător despre țiganii care au devenit un lucru comun în orașele norvegiene spune povestea a trei familii de cerșetori proveniți din România. Postul național de televiziune din Norvegia, NRK, a realizat un amplu documentar despre viața a trei familii de cerșetori români veniți pe strazile din Oslo.   Intitulat sugestiv “Please, please, please” (“vă rog, vă rog, vă rog”, în engleză) reportajul urmărește atât evoluția cerșetorilor din Norvegia, cât și a familiilor lor rămase în România.
DA PAGINA!



  Pe tot parcursul documentarului, membrii familiilor de cerșetori încearcă să se justifice pentru ceea ce fac susținând că în România nu au posibilitatea de a câștiga niciun ban, întrucât “e criză și sărăcie mare acolo”. Iată premisa de la care au plecat și câteva dintre întrebările la care au încercat să răspundă jurnaliștii norvegieni:
“Autoritățile norvegiene asociază cerșetorii români cu traficul de ființe umane și rețelele infracționale. Dar sunt, oare, acești oameni infractori sau niste săraci care vin aici doar pentru a găsi hrană pentru ei și familiile lor? Cine sunt ei, de ce au venit aici și ce viață au în țara de origine?” (Sursa: Starea Națiunii)

Cum trăiesc țiganii români cerșetori în Norvegia

 

Un comentariu:

  1. Cind am vrut sa-i civilizam, dupa 1989, mizeriile marxist-liberale s-au opus, Occidentul a sarit de coor in sus, ca vai, ce incercam sa le facem.... Ei acu' sa se spele cu ei pe cap. Ei, dar si noi, ca ne-am lasat dominati de o natie de sub-oameni....

    RăspundețiȘtergere