16 ianuarie 2014

381.Evenimente culturale ce va recomandam in aceasta perioada:

Zilele acestea sunt bogate in evenimente culturale in Brasov,Bucuresti,Iasi,Sfantul Gheorghe, asa ca va invitam sa le cunoasteti prin noi si sa participati la ele
-
DA PAGINA !

1.Brașov: vizită interactivă în cadrul expoziției temporare ”Copilăria de altădată”

Muzeul ”Casa Mureșenilor” Brașov în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor Brașov organizează joi, 16 ianuarie 2014, ora 12.30, o vizită interactivă în cadrul expoziției temporare ”Copilăria de altădată”. Evenimentul va avea loc în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană București și face parte din proiectul ”Simte Arta” prin care peste 800 de persoane cu dizabilități din județul Brașov au avut acces la atelierele și expozițiile din cadrul Muzeului Casa Mureșenilor.
Prin amabilitatea colecționarului Marian Spatariu, cinci obiecte din expoziția ”Copilăria de altădată”, vor fi atinse în premieră de către copii. Totodată, persoanele nevăzătoare adulte și copii vor putea citi informații despre muzeu prin intermediul a cinci cataloage scrise în limbaj Braille.
            Persoană de contact: Ovidiu Savu – coordonator vizite şi ateliere în cadrul proiectului ”Simte Arta” la Muzeul „Casa Mureşenilor“ Braşov, Piaţa Sfatului nr. 25, tel. 0268-477864, e-mail: ovidelsa@yahoo.com, http://www.muzeulmuresenilor.ro
Muzeul "Casa Muresenilor" Brasov
Piata Sfatului nr. 25
Tel./Fax: (40)268-477864
www.muzeulmuresenilor.ro
casa_muresenilor@yahoo.com

2.Sfântu Gheorghe: Minerale, roci şi fosile din Ţinutul Secuiesc

Minerale, roci şi fosile din Ţinutul Secuiesc
Mesajul milioanelor de ani
Expoziţie deschisă miercuri (15 ianuarie 2014),
la orele 18.00
în Sala Cavalerilor din Muzeul Naţional Secuiesc
Expoziţie organizată de Zsolt Bartha (geolog, fotograf)
cu Dr. Gyula Jakab, László Zólya, Levente Tóth,
Károly László, Ferenc Wanek, Imre Szabó,
Irén Kocs, Alpár Kovács, István Horváth

3.Bucuresti:

Evenimente pentru public la finalul expozitiei Imagini din Marea Britanie 100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council

Evenimente pentru public la finalul
expozitiei Imagini din Marea Britanie
100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council

Muzeul National de Arta al Romaniei si British Council Romania au placerea sa va invite sa participati la o serie de evenimente care marcheaza finalul expozitiei Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council.

Evenimentele se vor desfasura astfel:
- Vineri, 17 ianuarie, ora 17.30: Metamorfozele peisajului – atelier creativ pentru publicul tanar (18 – 35 ani);
Prin intermediul acestui atelier, publicul este invitat sa exploreze procesele de creatie prin care un loc este interiorizat, transformat in imagine subiectiva si apoi in peisaj-opera de arta, dar si metamorfozele prin care trece peisajul odata ce este perceput de privitor.
Sambata, 18 ianuarie, ora 17.00: Ruine, nostalgie, regasire. Tema ruinei in peisaj – conferinta sustinuta de Malina Contu, organizator al expozitiei si specialist in arta europeana;
Pornind de la o selectie de lucrari prezente in expoziţie, conferinta isi propune sa prezinte trei aspecte legate de reprezentarea ruinei: ruina trecutului, ruina razboiului si ruina industriala, din perspectiva receptiei si diseminării acesteia in mentalul colectiv.
Intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.
Maria Sfrijan
Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti
Tel. 021.314.81.19
www.mnar.arts.ro
www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania


 Experimenteaza arta – un nou program pentru adolescenti la MNAR

Experimenteaza arta:
un nou program pentru adolescenti la MNAR
Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul adolescent (13-19 ani) la o noua serie de intalniri sub genericul Experimenteaza arta, care ofera tinerilor ocazia de intra in contact cu arta plastica prin intermediul altor simturi decat vazul (auz, simt tactil, gust, simt olfactiv). Fiecare intalnire aduce in prim plan o lucrare din patrimoniul MNAR, fie ea pictura, sculptura sau obiect de arta decorativa, ilustrata senzorial de catre un invitat.
Prima intalnire de sambata, 18 ianuarie 2014, ora 15:00 , il are ca invitat pe Bogdan Mihai Simion, cobzar si masterand al Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Litere. Prin intermediul muzicii de cobza si al povestilor sale, Bogdan ne va introduce in atmosfera petrecerilor din spatiul romanesc de la inceputul secolului al XIX-lea, inspirat de tabloul Petrecere cu lautrari (1884) de Theodor Aman, expus in Galeria de Arta Romaneasca Moderna.
Participarea la aceste evenimente se face doar pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile, prin e-mail la mona.timofte@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19.
Pret: 10 lei/intalnire (include biletul de acces in muzeu si taxa de participare la eveniment).
Toate cele bune,
Alina Patru
referent comunicare
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti
tel 021.314.81.19

4.Iasi:

Revista Dacia literara 1-2 2014
In miez de ianuarie eminescian, va anuntam aparitia  nr. 1-2 (ian.-febr. 2014) al veteranei publicatii kogalnicene, aflata in pragul celor 25 de ani de serie noua, impreuna cu urarile noastre cele mai bune.  Detalii despre revista la http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/publicatii/dacia-literara/
Arhiva revistei Dacia literara  – numerele din ultimii 5 ani – se gaseste online si poate fi descarcata in format pdf de la adresa: http://www.dacialiterara.ro/Arhiva.htm
Lectura placuta!
Redactia: Lucian Vasiliu, Calin Ciobotari, Roxana Drugescu
Adresa: str. V. Pogor nr. 4, Iaşi, cod 700110, România
Tel. 0232.410.340, 0747.499.400
Fax. 0232.213.210
E-mail: muzeul.literaturii@gmail.com; dacialiterara@yahoo.com
Adresă web: www.dacialiterara.ro ; blog: www.dacialiterara.wordpress.com

Simpozionul „Omagiu Făuritorilor Unirii”

Simpozionul „Omagiu Făuritorilor Unirii”
ediția a III-a
Asociația „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Unirii și Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” Iași – Academia Română – Filiala Iași organizează Simpozionul „Omagiu Făuritorilor Unirii”, ediția a III-a.
Lucrările Simpozionului se vor desfășura vineri, 17 ianuarie 2014, începând cu orele 17.00, la Muzeul Unirii – Sala Dublei Alegeri.
Conferențiază: prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, dr. Sorin Iftimi și drd. Aurica Ichim.
În încheierea simpozionului, Cvartetul Universității de Arte „George Enescu” din Iași va susține un recital de muzică clasică.
Manager,
Dr. Lăcrămioara Stratulat

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu