09 aprilie 2014

494. JOI: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum face prima ieşire în acest an, la Sighişoara. Lecţie de istorie vie “Sighişoara, înainte de Sighişoara”, în Piaţa Muzeului

 Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum prezintă joi, 10 aprilie, o reprezentaţie de tehnică militară romană, la Sighişoara. Aceasta este prima ieşire în acest a istoricilor şi voluntarilor albaiulieni ce formează Legiunea a XIII-a Gemina. Cei prezenţi la spectacol vor putea asista la o adevărată lecţie de istorie vie, intitulată “Sighişoara, înainte de Sighişoara”.
Strălucirea şi faima antichităţii romane va fi readusă la viaţă, joi, în Piaţa Muzeului (în faţa Turnului cu Ceas), cu începere de la ora 12.00. Cei prezenţi la spectacol vor putea vedea  lupte, tehnici şi demonstraţii ale legionarilor militari.
Legiunea a XIII-a Gemina este o trupă de reconstituire istorică (reenactment) care a luat naştere în urma unui proiect al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia
Evenimentul de la Sighişoara este organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Sighişoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu