10 aprilie 2014

497.D'ale lui Mos Teaca (4) : Planificare militară!



mitralieră
.
   Am citit recent de o solicitare a prim-ministrului Ponta către Consiliul Suprem de Apărare, care la rândul său a solicitat aprobarea Parlamentului.

   "Membrii Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, în şedinţa din 1 aprilie, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a scrisorii prin care preşedintele Traian Băsescu informa Parlamentul că a probat propunerea prim–ministrului referitoare la dislocarea la Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină, la solicitarea Ambasadei SUA."

Mi-am amintit un articol citit aiurea, acum mai mulți ani despre planificarea militară: Iată cum suna acea poantă!
DA PAGINA !


   Undeva, pe planetă, planificatorii militari au hotărât că este necesară dispunerea unei mitraliere. Pentru protecția AA a mitralierei s-a hotărât desfășurarea unei instalații de rachete AA. Pentru paza apropiată a acestei baze, s-a hotărât desfășurarea unei subunități de tancuri și pentru protecția tancurilor o subunitate de infanterie. Era nevoie și de o subunitate de logistică. Cum această desfășurare de forțe era slab asigurată împotriva atacurilor din aer, s-a dislocat o unitate de aviație de vânătoare - bombardament, s.a.m.d!

   Se discuta deja planificarea  desfășurării unor sisteme de atac nuclear...!

   Și când te gândești că totul a plecat de la o mitralieră!
   *col.(r) Miron Dumitru*
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu