14 mai 2014

541.S-a dus un ultim romantic al S.F.-ului romanesc ;scriitorul Mihail Gramescu (Romani celebri) 13 mai 2013

Acasa, in "barlogul leului"
La "lansarea mica" a antologiei "Cerul de jos!
   Ieri  a plecat ...
   In data de 23 August 2013 am scris despre el, (AICI si  (AICI) apoi impreuna am avut intalniri, vorbe si chiar o frumoasa colaborare pentu lansarea "mare" a antologiei ingrijite de el de poeme Sci-Fi "Cerul de jos", pe care sunt deosebit de fericit ca i-am organizat-o asa, pe sufletul sau, cu cantec, glume, teatru si vers.
   L-am admirat enorm de adolescent si poate nu credeti, dar de luni de zile umblu cu "Saritorii in gol " si antologia dupa mine ca sa mi dea si mie autografe si ne-am vazut de atatea ori dar am uitat de ele, iar in ultimul timp boala sa agravandu-se...nu am mai putut sa-l vizitez.
.
   Nu conteaza, faptul ca l-am cunoscut, ca am baut mai multe sucuri impreuna, ca l-am avut aproape si chiar AM COLABORAT, faptul ca l-am vazut fericit la si dupa lansare, conteaza mai mult decat toate autografele din lume.
   Sunt suparat ca de abia azi, pe 14 am aflat din greseala ca ne-a lasat, vazand ca cineva a intrat si a vizualizat ceea ce am scris despre dansul si descoperind apoi pe facebook anuntul.
   Dar stiu, am pretentii prea mari, adevarul fiind ca singura cunostinta comuna care stia ce mult inseamna pentru mine acest om sigur este distrusa de durere, iar altii...Dumnezeu cu mila
   Degaja o caldura sufleteasca plina de intelegere si intelepciune, era omul care intelegea tot si pe toata lumea, omul care privea si asculta orice prostie si zambea intelegator, parinteste.
  Il provocasem sa lucram la o istorie a S,F,-ului romanesc, iar el mai avea si alte multe proiecte, de parca nu s-ar fi dus nicicand. Desigur, totul a ramas paragina.Iar opera sa...a devenit clasica.
  A "Sarit in gol", zburand si cantand cu dragii sai libelungi.
  Multumesc Maestre pentru frumosul pe care mi l-ai lasat prin opera ta si pentru bucuria pe care mi-ai facut-o considerandu-ma prieten si dandu-mi voie ca si eu la randul meu sa te bucur!
  Tine locul cald acolo unde ai plecat,caci  mai devreme sau mai tarziu vom continua colaborarea !
  Si de abia astept sa te aud iar"Ce faci dragul meu Nemo?"

*nemotoujours*

Update in data de 15: 
din greseala, nustiucum, ieri cand am scris, la link-ul de mai sus catre pagina in care anul trecut l-am prezentat pe maestru, nu trecusem linkul necesar ci...LINKUL UNUI SERIAL SF !Este vorba de "Sliders-calatori in lumi interdimensionale "!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maestre, zau, te tii de solticarii ,mi-ai dat peste mana numai asa, ca sa-mi arati ca nu te lasi ori sa nu ma las !
Ori amandoua?


5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa îl aşeze sub cascadele de lumină ale lui Dionisie Aeropagitul undeva pe tărâmul numit Aporisticon unde Grămescu îşi visa călătoriile. Dumnezeu să îl ierte !

    RăspundețiȘtergere