15 ianuarie 2015

733.BULETIN INFORMATIV ISU Nr. 5,Ploieşti, 15.01.2015

BULETIN INFORMATIV
În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

DA PAGINA !
 • 14.01.2015, ora 04:40 – incendiu casă particulară
În localitatea Breaza, strada Valea Târsei, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, plafoane camere de la mansardă pe o suprafaţă de cca. 40 mp, mobilierul de etaj şi tâmplăria.
Cauza probabilă: jar dau scântei – sisteme de încălzire defecte, neizolate termic corespunzător.

 • 14.01.2015, ora 07:06 – incendiu casă particulară
În comuna Tinosu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
A ars:astereală lemn pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.


 • 14.01.2015, ora 12:50 – inundaţie sediu instituţie
În municipiul Ploieşti, strada Mihail Kogălniceanu, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei în urma avariei produse la instalaţia de încălzire a imobilului şi pentru degajarea tavanului fals care risca să se prăbuşească.

 • 14.01.2015, ora 13:35 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Gura Vadului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars:1 ha vegetaţie uscată
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

 • 14.01.2015, ora 16:39 – incendiu casă particulară
În municipiul Ploieşti, strada Praga, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars:pardoseala din lemn de la mansardă pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, s-au degradat pardoseala pe aproximativ 60 mp, elementele de amenajare interioară şi elementele de la instalaţia electrică.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum deteriorat.

 • 14.01.2015, ora 18:14 – transport persoană supraponderală
În localitatea Sinaia, strada 1 Mai, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat, în vârstă de 90 de ani, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

 • 14.01.2015, ora 19:05 – incendiu pubele
În municipiul Ploieşti, strada Romulus, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de publele.
Au ars: 3 pubele şi aproximativ 120 kg gunoi menajer.
Cauza probabilă: jar sau scântei – sisteme de încălzire amplasate necorespunzător faţă de materiale combustibile.

 • 15.01.2015, ora 03:33 – îndepărtare limitator gabarit metalic
În localitatea Azuga, DN 1 – km. 133+500, echipajele de pompieri au acţionat pentru a îndepărta un limitator gabarit metalic care prezenta pericol de prabuşire pe DN1.

 • Echipajele SMURD au intervenit în 31cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

***
RECOMANDĂRI PREVENTIVE

SISTEME DE ÎNCĂLZIRE DEFECTE
 • asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
 • utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
 • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;


COŞ, BURLAN DE FUM DEFECT SAU NECURĂŢAT

 • Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 • Coşurile de fum trebuie cărăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 • Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală lemn şi alte asemenea);

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu