21 aprilie 2015

813. Lansarea concursului "Digital Kids" adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

.
Comunicat de presă

21 aprilie 2015
Asociația Edusfera, în parteneriat cu ROSEduCentrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) și Impact Hub Bucharest, anunță lansarea concursului Digital Kids adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.
Concursul Digital Kids este o inițiativă care își propune să descopere și să promoveze copiii pasionați de tehnologie și robotică. Participanții se pot înscrie în competiție la una dintre cele 5 categorii propuse: Jocuri, Utilitare, Aplicații pentru școală, Roboți și Multimedia.
Înscrierea.se.face.online,pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, în perioada 21 aprilie - 26 mai, prin completarea unui formular de concurs.
“Această competiție se diferențiază de celelalte concursuri sau olimpiade de informatică prin accentul pus pe partea practică. Cu alte cuvinte, încurajăm copiii să își folosească creativitatea și competențele practice în domeniul IT pentru a crea pagini web, aplicații, programe, jocuri, exersându-și astfel abilitățile digitale, foarte importante pentru viitoarea lor carieră” - Tincuța Apăteanu, Președinte Edusfera.
“La inventeaza.ro ne-am făcut deja o tradiție din a derula sau sprijini inițiative cum este concursul Digital Kids, menite să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune în rândul tinerilor. Fiind noi înșine pasionați de robotică și programare, ne dorim să le oferim inginerilor de mâine cât mai multe oportunități de dezvoltare prin provocări care să le permită să-și pună în aplicare ideile. Suntem nerăbdători să citim aplicațiile participanților.”  - Cristiana Bogățeanu, Coordonator programe inventeaza.ro 
Lucrările transmise vor fi evaluate de un juriu independent care va selecta 5 participanți la finala concursului Digital Kids pentru fiecare categorie, urmând ca după prezentarea lucrărilor din 6 iunie de la Impact Hub București să aibă loc premierea câștigătorilor.
DA PAGINA!
Edusfera
.
RosEdu
.
Impact Hub
.
Inventeaza.ro
..
  Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul la o educaţie de calitate al copiilor şi tinerilor români prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei. Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în domeniul ştiintelor şi tehnologiei. Asociaţia Edusfera este implicată în activităţi de advocacy pentru introducerea cursurilor de programare în toate şcolile din România. Peste 200 de copii participă la cursurile Digital Kids organizate în București și Cluj-Napoca.
Asociația Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizație non-guvernamentală, fondată în 2011, care sprijină inițiativele inovatoare în domeniul tehnologic cu accent pe robotică, programare și automatizări, fiind de altfel și primul hackerspace din România. De-a lungul timpului, inventeaza.ro a câștigat mai multe premii la competiții de
.
profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mențiune Inventika 2011 etc. De asemenea, ne mândrim cu organizarea a peste 100 workshopuri și îndrumarea a peste 600 de elevi și studenți.
ROSEdu (Romanian Open Source Education) este o organizație bazată pe o comunitate de oameni pasionați de tehnologie și software liber, în mediul educațional. Aceasta și-a început activitatea din 2007 în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității POLITEHNICA din București. Misiunea ROSEdu este de a forma, sprijini și extinde educația pe baza valorilor open source.


Cristiana BOGATEANU
Coordonator programe
Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu