29 aprilie 2015

817,Rusia aduce în Marea Neagră șase submarine Varshavianka, varianta modernizată a submarinului românesc Delfinul

Sa vezi si sa nu crezi! (chiar sa nu crezi???) (nota nemotoujours)

Flota rusă din Marea Neagră va primi în dotare șase noi submarine din clasa Varshavianka – varianta modernizată a submarinelor din clasa Kilo.
România are și ea un submarin din clasa Kilo, denumit Delfinul, dar acesta stă ancorat în portul Constanța, întrucât nu se găsesc bani pentru a fi revitalizat. Marea problemă a submarinului românesc este bateria de acumulari, care ar trebui înlocuită.
Oficiali români au susținut, în anumite momente, fie că un submarin din clasa Kilo nu mai este util, fie că Marea Neagră, fiind o mare închisă, nu mai are nevoie de flotă militară, întrucât poate fi protejată cu aviația.
Suplimentarea flotei militare ruse din Marea Neagră, chiar cu submarine Kilo modernizate, demonstrează însă contrariul.
DA PAGINA !

 
Potrivit agenției Sputnik, flota rusă din Marea Neagră va primi în dotare două submarine Varshavianka până la sfârșitul anului 2015, iar celelalte patru vor veni anul viitor.
„După ce Flota Mării Negre va primi în dotare aceste șase submarine, ea se va putea autosusține în zona ei de responsabilitate”, a declarat comandantul Forțelor Navale ale Rusiei, amiralul Viktor Chirkov.
Submarinele din clasa Kilo modernizată urmează un proiect din anii '70 (cel după care a fost construit și Delfinul) dar sunt considerate unele dintre cele mai fiabile submarine cu propulsie diesel-electrică din întreaga lume, explică Sputnik.
În țările NATO, submarinele de acest tip sunt denumite, neoficial, „Black Hole” (“Gaura neagră”), întrucât fac foarte puțin zgomot și sunt greu de detectat.

(preluare Romania Libera)

2 comentarii:

  1. Acumulatorii pentru Delfinul erau singura problema acum vre-o 10 ani. La acest moment pentru revitalizare e nevoie de mult mai mult decat baterii, instalatiile de presiune trebuie si ele verificate, consumabilele sunt si ele o problema iar instruirea actualului echipaj poate dura cateva luni dupa revitalizare.
    Pacat caci in acest moment Delfinul ar fi reprezentat singur mai mult decat restul flotei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AM VAZUT CAM TARZIU.
      BINE AI VENIT PE LA NOI,ESTI O SUR[RIZA PLACUTA !
      DIN NEFERICIRE DELFINUL PRESUPUNE MAI MULTE, DAR...NU INSURMONTABILE !

      Ștergere