14 mai 2015

827. Sibiu: Ultima noapte în Palatul Brukenthal, 16 mai 2015

.                                                                                           .
     În data de 16 mai 2015, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu marchează Noaptea Muzeelor printr-un program special dedicat Palatului Brukenthal. Programul face parte din campania pentru restaurarea acestui monument istoric şi se intitulează Ultima noapte în Palatul Brukenthal. Titlul subliniază o alternativă: în cazul în care lucrările de restaurare nu vor demara, continuarea programului anual de Noaptea Muzeelor în palat nu va mai fi posibilă; pe de altă parte, există speranţa ca ignoranţa şi lipsa de audienţă pe care situaţia clădirii o întâmpină să fie depăşite dinspre întuneric spre l umină şi aceasta să fie ultima noapte în care palatul este silit să se scufunde.
     Palatul Brukenthal va fi deschis publicului între orele 15 – 23, iar vizitatorii vor fi întâmpinaţi la intrare de personajele baronului şi baronesei von Brukenthal purtând costumele donate pentru sprijinirea campaniei de designerul Alexandru Nicolae. Tot la intrare vor fi amenajate mai multe puncte pentru semnarea petiţiei pentru restaurarea Palatului Brukenthal.

     Programul mai include expoziţia de afişe a elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu (Cabinetul de Cartografie) şi expoziţia de fotografie White Palace – Dark Story prezentată de Alexandru Olănescu, Gabriela Cuzepan şi Adrian Luca (prima curte interioară). De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă pentru prima oară, după 50 de ani, salonul oriental din aripa de nord a clădirii.
     Până în 31 mai 2015, data de încheiere a Campaniei White Palace-Dark Story, petiţia pentru restaurarea Palatului Brukenthal poate fi semnată şi online: http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/petitie/ .
Informaţii suplimentare:
--------------------------------------------
Cu stimă,
--
Maria Barna, Ph. D.
Head of PR, Marketing and Education Department
Brukenthal National Museum
Piata Mare 4-5, SIBIU - 550163
Tel:+40 269 217 691
Fax:      +40 269 211 545

Mobil:   +40 732 124 414
E-mail: maria.barna@brukenthalmuseum.ro
mariaspatariu@gmail.com
http://www.brukenthalmuseum.ro
Support our campaign for BRUKENTHAL PALACE RESTORATION. Sign the PETITION on
http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/petitie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu